Muğla

Uluslararası Bodrum Kale Çalıştayı'na doğru

10:38 09 Aralık 2017
Uluslararası Bodrum Kale Çalıştayı'na doğru

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 12-13 Aralık tarihlerinde "Uluslararası Bodrum Kale Çalıştayı"nın düzenleneceği bildirildi.

Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, Bodrum Belediyesi, Mimarlar Odası Bodrum Temsilciği ve Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilecek çalıştaya ilişkin bilgi verildi.

Çalıştayın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Bodrum Kalesi'nde yapılması planlanan ve çalışmalarına başlanılan rölöve, restitüsyon, restorasyon, teşhir, tanzim ve mühendislik projeleri konusunda olduğu belirtildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, toplantıda yaptığı konuşmada, hayata geçirilerek projeler nedeniyle Bodrum Kalesi'nin ziyarete kapatıldığını ve bunun tepkilere neden olduğunu belirtti.

Bodrum'un simgesi olan kalede çalışma yapıldığını ifade eden Kocadon, "Bakıma, onarıma ihtiyaç varsa tabi ki bu çalışmalar yapılır. Ama 'ben yaptım oluyor' demekle bu işler olmuyor. Bu çalıştayı niçin yapıyoruz? Bu çalıştay aynı zamanda Bodrum Kalesi’nin dünyadaki yerinin de bir göstergesidir." dedi.

Mimarlar Odası Bodrum Temsilciği Başkanı Cevat Kalfa ise iki yıllık bir program dahilinde bitirilmesi planlanan projelerin, ulusal ve uluslararası uzmanların katılımıyla tartışılacağını kaydetti.

İlgili bakanlıktan yetkililerin de katılacağı belirtilen çalıştayın sonuç bildirgesinin kamuoyu ve çeşitli kurumlarla paylaşılacağını dile getiren Kalfa, amaçlarının kalenin aynı şekilde kalması ve bunu bilimsel açıdan da tartışarak sonucu ortaya koymaya çalışacaklarını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.