Muğla

İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi

18:03 19 Aralık 2017
İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi

Bodrum ilçesinde eğitimciler, İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün makamında silahlı saldırıyla öldürülmesini protesto etti.

Bodrum Belediyesi önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Bodrum üyeleri, İzmir'in Ödemiş ilçesinde Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öğrencisi tarafından öldürülmesine tepki gösterdi.

Eğitim-Bir Sen Bodrum İlçe Başkanı Nedim Çelebi, yaptığı açıklamada, son dönemde öğretmenlere yönelik şiddetin arttığını söyledi.

Neredeyse her gün öğretmen ve eğitim çalışanlarının, sözlü yada fiziksel saldırılara maruz kaldığına işaret eden Çelebi, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en önemli problemlerinden birisi haline gelmiştir. Bu acı haberlerin sonuncusu geçtiğimiz cuma günü İzmir Ödemiş'ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, görevi başında iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Öğretmene yönelik şiddetin önüne geçilerek öğretmene hak ettiği değerin verilmesini istiyoruz."

Türk Eğitim-Sen Bodrum İlçe Başkanı Hüseyin Tekinay da öğretmenleri hedef alan saldırıların, artık sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.

Tekinay, "Geleceği aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin, şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı duracağız. Öğretmenlerimizden öğrencilerimize, yöneticilerimizden velilerimize kadar bütün eğitim camiasının millet temelinde geniş bir aile gibi düşünüyoruz. Yapılan saldırıyı kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Daha sonra bir süre slogan atan grup dağıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.