Muğla

CHP'li Aldan hakkında suç duyurusu

15:03 28 Aralık 2017
CHP'li Aldan hakkında suç duyurusu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan hakkında, bir radyo programındaki sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Fethiye Adalet Sarayı önünde toplanan grup, CHP Muğla Milletvekili Aldan hakkında, bir radyo programında, 696 Sayılı KHK'nin 121. maddesi ile ilgili yaptığı açıklamada kullandığı ifadelerle ilgili suç duyurusu yaptı.

Grup adına açıklama yapan Bekir Çam, şikayetlerini herhangi bir siyasi parti ya da dernek üyesi olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaptıklarını söyledi.

Aldan'ın, 696 Sayılı KHK'nin 121. maddesine karşı kullandığı cümlelerle 15 Temmuz'da sokağa çıkarak darbeye karşı duranlara ağır hakaret ve aşağılamada bulunduğunu savunan Çam, şunları söyledi:

"Aldan, ben ve benim gibi 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı çıkanları rencide etmiştir. Topluma ve millete 'it sürüsü' diyerek herkesin şeref ve haysiyetine sövmüştür. Beni ve milletimizi aşağılayan şüpheliden hep beraber davacı ve şikayetçiyiz. CHP Muğla milletvekili Ömer Süha Aldan, şehitlerimizin kemiklerini sızlattı."

Çam, Aldan'ın Türk milleti, gaziler ve şehitlerden özür dilemesini istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.