Muğla

Türk Harb-İş'ten Zeytin Dalı Harekatı'na destek

20:56 25 Ocak 2018
Türk Harb-İş'ten Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Aksaz Deniz Üssü’nde görevli Türk Harb-İş Sendikası üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik başvurusu için imza toplamaya başladı.

Türk Harb-iş Sendikası İl Temsilcisi Musa Yorgancı, AA muhabirine, terör örgütlerine karşı başta Suriye ve Irak olmak üzere her alanda yürütülen mücadele ve operasyonlara açık destek verdiklerini söyledi.

Türkiye'nin bekası için şanlı Türk ordusunun her alanda yürüttüğü operasyonlara topyekun yürekten destek verdiklerini belirten Yorgancı, "Yıllardır mücadele ettiğimiz, Türkiye düşmanı ülkelerin maşası eli kanlı terör örgütüne karşı, son dönemde yurt genelinde askerimiz ve polisimizin özverili gayretleri sayesine gözle görülür şekilde başarılı sonuçlar alındı." dedi.

Savunma sanayisinin bel kemiği olan askeri iş yerlerinde çalışmanın gururunu ve onurunu taşıdıklarını vurgulayan Yorgancı, şunları söyledi:

"Biz Aksaz Deniz Üssü emekçileri ağırlıklı olarak yüzer birliklere hizmet vermemize rağmen, ordumuzun sınır ötesindeki operasyonunda bana ve arkadaşlarımıza ihtiyaç duyulması halinde, ölümü göze alma pahasına her türlü göreve gönüllü olarak hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Ülkemizin bu varoluş mücadelesinde pay sahibi olmak bizler için gurur kaynağı olacak ve bu gurur torunlarımıza miras kalacaktır. Cephede görev almak için gönüllü olarak imza toplamaya başladık. Aksaz'daki iş yerlerimizde toplamda 330 üyemiz var. Bu milli davaya arkadaşlarım tarafından çok yüksek katılım var. Askerlerimizle, komutanlarımızla omuz omuza savaşmaya hazırız canımız pahasına. Biz ülkemiz için koşulsuz kayıtsız cephede görev almak için hazır olduğumuzun imzasını hazırladık."

Yorgancı, haftanın son gününe kadar imza toplayacaklarını, daha sonra başvuru dilekçelerini görev yaptıkları birliklere teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.