Muğla

Turizm Çalışanlarına Yönelik Yaygın Eğitim Semineri

14:49 31 Ocak 2018
Turizm Çalışanlarına Yönelik Yaygın Eğitim Semineri

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizm çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim seminerinde, turistlere nasıl yaklaşılacağı, drama gösterisiyle anlatıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde düzenlenen "Turizm Çalışanlarına Yönelik Yaygın Eğitim Semineri" Siteler Mahallesi'ndeki bir otelde yapıldı.

Ankara Üniversitesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden öğretim görevlilerinin verdiği seminer, üniversite öğrencilerinin drama gösterimiyle gerçekleştirildi.

Katılımcılara, turiste yaklaşım, iletişim kurma, ilk karşılaşma gibi konularda nasıl davranış sergileneceği drama gösterimiyle aktarıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü Turizm Eğitim Dairesi Başkanı Kerem Dursun Tezcan, otel ve havaalanı çalışanı, polis, jandarma, zabıta görevlileri arasında büyük bir fark olmadığını dile getirdi.

Turizmin insan vücudu gibi bir bütün olduğunu, vücudun bir yerinin hasta olmasından etkilenmesi gibi turizmin hizmet kollarında bir çalışanının eksik olmasının bütünü etkilediğini anlatan Tezcan, şunları kaydetti:

"Turizmde böyle birbirini etkileyen unsurlar çok. Bu eğitimde de bunu göreceğiz. Başta konaklama çalışanları olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde eğitim veriyoruz. 1960'lı yıllardan beri çeşitli sektörlerde eğitimlerimiz devam ediyor. Eğitimlere farklı bir bakış açısı getiriyoruz. Drama yöntemi kullanıyoruz artık. Ankara Üniversitesi bu konuda bize destek oldu."

TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı ise Muğla'nın Antalya'dan sonra en hareketli destinasyon olduğuna dikkati çekti.

Gelen turistin gidişinden sonraki izlenimlerinin son derece önemli olduğunu aktaran Kırlı, bu nedenle eğitim seminerlerinin çok değerli olduğunu kaydetti.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel de drama gösterisiyle yapılan eğitim seminerinin çok ve önemli katkıları olacağına inandığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.