Muğla

Yat yarışları: Marmaris ERGO-MIYC Kış Trofesi

19:07 03 Şubat 2018
Yat yarışları: Marmaris ERGO-MIYC Kış Trofesi

Marmaris Uluslararası Yat Kulübünün (MIYC) düzenlendiği Marmaris ERGO-MIYC Kış Trofesi'nin 2. ayak yarışları başladı.

MIYC tarafından Marmaris Körfezi'nde düzenlenen yarışların ikinci ayağına, ikisi Rusya'dan olmak üzere 30 yelkenli yatla, 260 sporu katıldı.

Hakem komitesinin yarış parkurunu belirleyen dubaların yerleştirmesinin ardından yelkenli yatlar, bağlı bulundukları Netsel marinadan çıkarak körfeze açıldı. Yarışçılar, bir süre antrenman turları attıktan sonra yarış başladı.

IRC-1 (Uluslararası Yarış Klasmanı), IRC-2, IRC-3 ve IRC-4 olmak üzere dört kategoride gerçekleştirilen yarışta birinci olmak için mücadele veren sporcular, körfezde renkli görüntüler oluşturdu. Kıyıdaki vatandaşlar, yelkenlileri ilgiyle izledi ve fotoğraf çekti.

MIYC Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış trofesinin 2. ayak ilk gün yarışlarının iyi bir rüzgarla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Trofenin 2. ayağının ilk gününde iki yarış birden yapıldığını anlatan Kalaycı, "İlk yarışımızı koy içinde yaptık. İlk yarışta rüzgara karşı seyirle çıkış yaptıktan sonra balonla dönüşler yapıldı. İkinci yarış ise kale önünde start aldı. Coğrafi rota uygulandı. Marmarislilere görsel şölen sunduk." dedi.

Organizasyonun ikinci ayağı yarın yapılacak son yarışla tamamlanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.