Muğla

"Biz Anadoluyuz Projesi"

19:40 17 Şubat 2018
"Biz Anadoluyuz Projesi"

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Ağrı'dan Muğla'nın Menteşe ilçesine gelen 50 öğrenci, tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Proje çerçevesinde ilçede misafir edilen öğrenciler, tarihi Arasta Çarşısı, Yağcılar İş Hanı, Saatli Kule, Konakaltı Kültür Merkezi, Muğla Müzesi ve Kurşunlu Camisi'ni ziyaret ederek, cami bahçesinde Muğla Müftülüğü Mehteran Takımı'nın seslendirdiği marşları dinledi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, yaptığı konuşmada, projenin amacının birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek olduğunu söyledi.

Ağrı'dan gelen çocukları Muğla’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Civelek, şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Muğla'mıza hoş geldiniz. Yeryüzü cenneti olarak bilinen Muğla'da eşsiz doğa güzelliklerimizi, tarihi ve kültürel varlıklarımızı sizlerin gezmesi, görmesi için güzel bir program hazırladık. Bu güzellikleri sizlerle paylaşırken diğer yandan var olan arkadaşlık, kardeşlik, dostluk, sevgi duygularınızı da pekiştireceğiz."

Civelek, projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Vali Civelek, yakından ilgilendiği öğrencilere fotoğraf çekiminin ardından günün anısına hediye verdi.

Daha sonra Fethiye'ye geçen öğrenciler, yarın Ölüdeniz'i gezip Pazartesi uçakla Ağrı’ya dönecek.

Öğrencilerin etkinliklerine Civelek'in yanı sıra Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.