Muğla

"Biz Anadoluyuz" projesi

18:59 13 Mart 2018
"Biz Anadoluyuz" projesi

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Bingöl ve Ağrı'dan Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'ne gelen 141 öğrenci, tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.

Dalyan kanalında tekne turuna çıkan Bingöl'den 91, Ağrı'dan gelen 50 öğrenci, 2 bin 500 yıllık kaya mezarlarını görme fırsatı buldu.

İztuzu plajındaki Türkiye'nin ilk deniz kaplumbağaları rehabilitasyon merkezini de gezen öğrenciler, caretta caretta kaplumbağalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Öğrenciler ayrıca 18. yüzyılda inşa edilen Dalyan Merkez Camisi'ni ziyaret etti.

Öğrencilerle buluşan Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Bingöllü ve Ağrılı çocukları bölgede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ise daha önce 100 öğrencinin Bodrum'da geldiğini, bundan sonra da 3 grup halinde 300 öğrencinin daha Muğla'nın çeşitli ilçelerine geleceğini belirtti.

Amaçlarının iller arasındaki kardeşlik ruhunu geliştirmek, farklı kültürleri tanıtmak olduğuna işaret eden Engin, öğrencilerinin çoğunluğunun ilk defa hava yolunu kullandığını ve il dışına çıktığını kaydetti.

Bingöl Atatürk Lisesi öğrencisi Burcuhan Bişi de hayatında ilk defa kaya mezarlarını ve deniz kaplumbağası caretta carettaları gördüğünü söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.