Muğla

Yemek yemeyip, kitap okudular

14:48 28 Mart 2018
Yemek yemeyip, kitap okudular

Muğla'da Kütüphaneler Haftası'nda kitap okuma kültürüne dikkat çekmek isteyenler, öğle tatilini yarım saat kitap okuyarak değerlendirdi.

Kentte "54. Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi bahçesinde 12.30 ile 13.00 arasında açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Muğla'daki okullardan öğrenciler ile kamu çalışanı memur ve işçiler, emekliler ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Katılımcılar, açık havada bir süre kitap okudu.

Kitap okuma etkinliğine Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Rüveyda Güler ile kütüphane çalışanları ve öğretmenler de destek verdi. Etkinlik öncesi yazar Nevzat Çakır ile söyleşi ve imza günü düzenlendi.

Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, kütüphaneyi, kitabı, okumayı sevdirmek ve keyifli hale getirmek için etkinliğin gerçekleştirildiğini söyledi.

Halk kütüphanelerinin okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren, düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan kuruluşlar olması dolayısıyla "halkın üniversiteleri" olduğuna dikkati çeken Güler, etkinliğin bu yıl yedincisinin gerçekleştirildiğini anlattı.

Etkinliğin 81 ilde yapıldığını bildiren Güler, toplumun bütün kesimlerinin öğle arasında yemeğe gitmeyip kitap okumaya geldiğini dile getirdi.

Etkinliğe katılanların kitaplarını kendileri getirdiğini belirten Güler, getirmeyenlere ise kütüphaneden okumaları için kitap verdiklerini perşembe ve cuma günü ise okul öncesi ve birinci snıf öğrencileri için masal anlatma etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.

Etkinliğe katılanlar ise öğle arasını kitap okuyarak geçirdikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.