Muğla

Felç geçiren kalp tümörü hastasına hayati müdahale

16:53 05 Nisan 2018
Felç geçiren kalp tümörü hastasına hayati müdahale

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği felç sonucu kalbinde tümör olduğu tespit edilen hasta, gerçekleştirilen operasyonla hayata tutundu.

Milas ilçesinde yaşamını sürdüren 57 yaşındaki Bekir Yargın, rahatsızlanması üzerine Milas Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan kontrolde Yargın'ın kalp tümörüne bağlı felç geçirdiği belirlendi.

Yargın, Bodrum'daki özel hastanede 2,5 saatlik başarılı kalp tümörü ameliyatının ardından yeniden sağlığına kavuştu.

Hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cantürk Çakalağaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyat sonucundan mutlu olduklarını söyledi.

Kalp tümörünün erişkin çağın nadir hastalıklarından olduğuna belirten Çakalağaoğlu, şunları dile getirdi:

"Bu hastalık 50 yaş sonrası ortaya çıkan ve çok değişik bulguları olan bir hastalık. Doktorun şüphelenmesi neticesi tespit edilen bir hastalık. Bu hastamız rahatsızlığının erken teşhisini koydurabilecek hiçbir şikayeti olmamış. Hastalık ortaya çıktığında ise felç geçirmiş."

Çakalağaoğlu, hastayı felç durumundan geri döndürmeyi başardıklarını aktararak, "Hastamız artık yürüyebiliyor. Yarın taburcu edeceğiz. Kalp cerrahisi ülkemizde oldukça gelişmiştir." dedi.

- "Bazen felç, bazende ani ölümle ortaya çıkıyor"

Kalbin çok hassas bir organ olduğunu işaret eden Çakalağaoğlu, kalp tümörünün beyin tümörü gibi algılanması gerektiğini dile getirdi.

Çakaloğlu, hastalığın bazen ani ölümlere neden olabildiğini, bu nedenle bu hastalıkla ilgili farkındalığı artırmak istediklerini kaydetti.

Sağlığına kavuşan Bekir Yargın da doktorlara teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.