Muğla

"Turizmde Parlayan Yıldız Marmaris"

18:01 19 Nisan 2018
"Turizmde Parlayan Yıldız Marmaris"

Muğla Valisi Esengül Civelek, "Marmaris’in kalkınması turizm üzerine kuruludur. Marmaris’te kalkınma turizm odaklıdır." dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği "Turizmde Parlayan Yıldız Marmaris" programında konuşan Vali Civelek, Turizm Haftası vesilesiyle sektör temsilcilerine başarılı, verimli, bereketli ve kazançlı bir sezon diledi.

Muğla’nın ülkenin önemli turizm kentleri arasında yer aldığını vurgulayan Civelek, şöyle konuştu:

"Turizm Muğla’mız dolayısıyla Marmaris’imiz için çok önemli bir sektördür. Marmaris’in kalkınması turizm üzerine kuruludur. Marmaris’te kalkınma turizm odaklıdır. Turizm sektörü ekonomik büyümeye, kalkınmaya destek veren, döviz kazandıran, yatırım ve gelir getiren bir sektör olduğu için işsizliği önleyen, istihdam yaratan, refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükselten bölgesel ve ulusal kalkınmanın en önemli sektörlerinden biridir."

Turizm sektörünün hızla değişen, gelişen dinamik bir sektör olduğunu belirten Civelek, Marmaris’in geleceğini yaratacak ve planlayacak olan tüm kurumların uyum, ahenk içerisinde ve günümüz turizm tercihleri doğrultusunda var olan sezonluk deniz turizminin yanı sıra alternatif turizmde açılım yaratacak, turizmi çeşitlendirecek, turizmi 12 aya, yayacak stratejik hedefleri belirlemeleri gerektiğini ifade etti.

Vali Civelek, turizmde markalaşmanın, turist sayısını ve turizm gelirlerini arttırma hedeflerinin gerçekleştirilmesi sürecinde kamu, özel sektör, yerel yönetimler, üniversite, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcilerinin iş birliği içerisinde çalışmaları gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından program, sektörel konularda görüş paylaşımı ile devam etti.

Programa, eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, eski Cumhurbaşkanlığı Turizm Başdanışmanı Can Pulak, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, ilçe protokolü, GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.