Muğla

Muğla'da "Turizm Güvenliği" toplantısı yapıldı

11:20 21 Nisan 2018
Muğla'da "Turizm Güvenliği" toplantısı yapıldı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde "Turizm Güvenliği Toplantısı" yapıldı.

Muğla Emniyet Müdürlüğündeki Ali Gaffar Okkan salonunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, turizmde tercih edilebilirliğin en önemli unsurunun huzurlu ve güvenli bir kent olması olduğunu söyledi.

Güvenliğin turizm destinasyonlarının tercih edilebilirliğinde karar almayı etkileyen en önemli faktör olduğuna vurgu yapan Civelek, "Turizm ve güvenlik iç içe geçen olgulardır. Güvenlik ile ilgili yaşanan olumsuzluk durumunda ister yerli turist ister yabancı turist olsun kararlarını kolayca değiştirebilmektedir." dedi.

Turizm sektörünün yaşanan olumsuzluklardan çabuk etkilenebilen kırılgan bir sektör olduğunu belirten Civelek, "Can ve mal güvenliğinin olmadığı yerde turizm de olmaz. Güvenlik, turizm için olmazsa olmaz çok önemli bir şarttır. Ülkemizde özellikle 2015 - 2016 yıllarında yaşanan terör olayları nedeniyle ekonomimiz ve turizmimiz olumsuz yönde etkilenmiştir. Turizm kenti olan Muğlamızda sosyo ekonomik ve kültürel gelişmemize sektör ciddi bir katkı sağlamaktadır." diye konuştu.

Civelek, Muğla ve ilçelerinde yerli ve yabancı turistin kendilerini huzurlu ve rahat hissetmeleri, güvenlik ile ilgili bir tedirginliklerinin olmaması için gereken tüm önlemleri aldıklarını ifade etti.

Turizmin, çok paydaşlı bir sektör olduğunu ifade eden Civelek, turizmin güvenliğini sağlamak üzere vatandaşların, esnafların, meslek ve sivil toplum kuruluşlarının sektör temsilcileri ile iletişim ve diyalog içinde olması gerektiğini dile getirdi.

Toplantıya Muğla Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Fethiye Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Filiz Karaağaç ile sektör temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.