Muğla

Yat limanındaki 3 işletmenin gölgelikleri yıkıldı

16:26 14 Mayıs 2018
Yat limanındaki 3 işletmenin gölgelikleri yıkıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde İmar Kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle yat limanında bulunan 3 turistik işletmenin gölgelik ve sundurması belediye ekiplerince yıkıldı.

Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürü Özgür Han, gazetecilere yaptığı açıklamada, yat limanında 25 işletmede İmar Kanunu'na aykırı olarak yapılan gölgelik ve sundurma tespit ettiklerini, bunların 23’nün kendi imkanlarıyla yıkımı yaptıklarını, kalan 3 işletmeninkini de kendilerinin yıktığını söyledi.

İki yıl önce Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan kendilerine gelen yazının ardından başlayan yasal sürecin tamamlanmasıyla yıkım işleminin gerçekleştiğini aktaran Han, yat limanında kentsel SİT alanı içerisinde bulunan 25 işletme hakkında işlem yapılmasına karar verildiğini anımsattı.

Han, belediyenin işletmelere tebliğ yaptığını ve tüm yasal mevzuatın işletildiğini belirterek, "Pek çok işletme önünde bulunan sundurma ve gölgelikleri mevzuata uygun hale getirdi ya da tamamen kaldırdı. Kaldırmayan işletmeler hakkında da İmar Kanunu'nun 32 ve 42. maddeleri gereğince yasal işlem başlatıldı. Bugün 3 işletmede uygulama yapıyoruz. Sabah saatlerinde ekiplerimizle yıkıma başladık." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.