Muğla

Bodrum'da "Dijital Turizm Zirvesi" düzenleniyor

18:04 16 Mayıs 2018
Bodrum'da "Dijital Turizm Zirvesi" düzenleniyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, "Dijital Turizm Zirvesi" düzenleneceği bildirildi.

Whisky Travel tarafından, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile Sosyal Medya Kampüsü'nün destekleriyle, 19 Mayıs'ta İsis Otel'de organize edilecek zirvede, 10'un üzerinde konuşmacı yer alacak.

Whisky Travel işletmesinin kurucusu Tayfun Akdeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, zirveyi uzun zamandır yapmayı planladıklarını söyledi.

Dünyanın dijitalleştiğine dikkati çeken Akdeniz, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin resmi havayolunun piyasa değeri 4-5 milyar dolar, hepimizin kullandığı bir mesajlaşma programının piyasa değeri ise 15-16 milyar dolar. Bu da bize dijitalin gücünün ne kadar yüksek olduğunu vurguluyor. Bir araç uygulamasının, hiç aracı olmamasına rağmen piyasa değeri 60-65 milyar dolar. Yani anlayacağınız şu anda fiziksel güç değil, beyinsel güç almış başını gidiyor. Rakiplerimiz küresel oyuncular. Oysa biz rekabeti kendi içimizde yapıyoruz. Hepimiz birer küresel şirketiz. Bundan dolayı hamleyi küresel olarak yapma yönünde politika belirledim. Bu zirveyi de Bodrum'da çıkış noktası olarak niteledik. Kendini ispat ettikten sonra diğer turizm bölgelerimizde de bu zirveyi yapacağız. Zirvenin konusu, ulusal ve uluslararası markalar, önde gelen dijital temsilciler, arama motorları, video reklamcılığı, sosyal medya reklamcılığı gibi başlıklar olacak. Konuşmacılar seminerde bu konuların önemini, sektörün oyuncularına anlatacak. Buna dijitalin A'dan Z'ye her şeyi diyebiliriz."

Akdeniz, zirveye katılımın ücretsiz olacağına vurgu yaparak, "Bodrumluları zirveye davet ediyorum. Konuşmacılar turizm sektöründen, dijital ve sosyal medya ajanslarından, Kültür ve Turizm Bakanlığından olacak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.