Muğla

Muğla'da bayram yoğunluğu

19:28 15 Haziran 2018
Muğla'da bayram yoğunluğu

Bayramda binlerce kişinin tatilini geçirmek için geldiği kıyı kesimlerde artan trafik nedeniyle Muğla Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, turistik ilçelerin bulunduğu güzergahlarda denetimlerini artırarak trafik sıkışıklığının önlenmesi için çalışma yürüttü.

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle vatandaşların ilgi gösterdiği Güney Ege'nin ünlü turizm merkezlerine giden yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Ekipler yoğunluğun oluştuğu güzergahlarda araçların uzun kuyruklar oluşturmaması için çaba gösterdi.

Karayolu güzergahındaki trafik polisleri alkol ve emniyet kemeri kontrolleri de yaparak denetimlerde hız limitinin üzerinde seyreden araç sürücülerine cezai işlem uyguladı. Özellikle İstanbul, Ankara ile yakın iller İzmir, Aydın, Denizli, Burdur ve Isparta'dan gelen tatilciler, Sakin Kent Akyaka güzergahında yoğunluk oluşturdu.

Muğla Valisi Esengül Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle son iki gündür turizm merkezlerine yoğun araç girişi olduğunu ancak ekiplerin tüm önlemleri aldığını kaydetti.

Vatandaşların Muğla ve ilçelerine gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirten Civelek, bölgeye gelen ziyaretçilerin tattillerini en iyi şekilde geçirebilmeleri için jandarma, polis ve sahil güvenlik ekiplerinin yoğun çaba gösterdiğini ifade etti.

- "Otogarda baklava ikramı"

Muğla Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de Muğla Otogarında yolculuk yapan vatandaşlara otobüslerde baklava ikramında bulundu.

Ekipler, yolculardan can güvenlikleri için seyahat öncesi emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulunarak, sürücünün emniyet kemeri takmaması, seyir halinde telefonla konuşması ve hız limitlerini aşması durumunda ise ekiplere bildirmelerini istedi.

Ziyaretçilerin Ramazan Bayramı nedeniyle yoğunluk oluşturduğu Marmaris'te ise Bölge Trafik ekipleri, Hisarönü ve Çetibeli noktalarında uygulama yaptı.

Şehir dışından gelen araçları durdurarak sürücülerin dinlenmesini sağlayan ekipler, vatandaşların önce bayramını kutladı daha sonra kolonya ve çikolata ikramında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.