Muğla

Muğla AK Parti milletvekili adayına yapılan sözlü saldırı

19:20 21 Haziran 2018
Muğla AK Parti milletvekili adayına yapılan sözlü saldırı

AK Parti Muğla milletvekili adayı Mehmet Yavuz Demir, seçim çalışmaları sırasında kendisi ve partisine yapılan sözlü saldırının "provakatif ve kabul edilemez" olduğunu bildirdi.

Demir, Güllük Mahalle pazarında yaşanan olaya ilişkin, yaptığı yazılı açıklamada, Güllük Mahallesi’nde, vatandaşlarla seçim ofisinde bulunduğu sırada tanımadığı bir kişinin tahrik amaçlı cümleler sarf etiğini, sohbet sırasında şahsın mensubu olduğu düşünülen siyasi partiye de herhangi bir eleştiri dahi yapılmadığını belirtti.

Kendisinin burada ilk olarak güler yüzlü bir selamla karşılandığını, başka hiçbir tepki verilmediğini ifade eden Demir, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Ardından pazar esnafını ziyaretim sırasında aynı kişi ve çevresindekiler, oradan uzaklaşmamıza rağmen güdümlü biçimde olduğu gayet anlaşılır şekilde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümetimize ağza alınmayacak hakaretlerde bulunarak çirkinliklerini sürdürmüştür. Israrlı biçimde tahriklerini sürdüren ve bir takım çevreler tarafından yönlendirildiğini düşündüğümüz kişinin olay anını önceden ayarlayarak görüntületmiş olması bu gelişmenin maksadını açıklamaktadır.

Bu iletişim sırasında zaman zaman gerginliğin arttığı doğrudur. Sosyal medyada paylaşılan videoda şahsın cumhurbaşkanımıza, şahsıma hakaretleri ve 'Şerefsizler, hırsızlar, sizi seçimden sonra alacaklar' ifadeleri özellikle verilmemiştir. Serbest biçimde çalışmamı yaptığım sırada, provokasyon sonucu meydana gelen bu saldırı kabul edilemez.

Tüm Muğla ve çevrem bilmektedir ki, ben bütün siyasi görüşlere saygıyla yaklaşan, her kesimden dostları bulunan bir kişilik olarak tanınmaktayım. Konuya ilişkin yasal haklarımız kullanılacaktır."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.