Muğla

Muğla'daki FETÖ/PDY çatı davası

18:23 09 Temmuz 2018
Muğla'daki FETÖ/PDY çatı davası

Haklarındaki iddiaları kabul etmeyen tutuklu sanıklar tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Muğla'daki "çatı yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 11'i tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddia edilenlerin de bulunduğu tutuklu ve tutuksuz sanıklar katıldı.

Bazı tanıkların dinlenildiği duruşmada, mahkeme heyeti sanıklardan tanık ifadeleri ve dosyaya eklenen yeni deliller, dijital materyallerle ilgili savunmalarını aldı.

Sanıklardan bazıları, haklarındaki adli kontrol şartının ve mal varlıkları üzerindeki tedbir kararının kaldırılmasını istedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Süleyman Ukuşlu'nun adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer 8 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Heyet, Canan Demircan hakkında ise suç duyurusunda bulunmasına karar verirken sanıklardan bazılarının yurt dışı çıkış yasaklarının kaldırılması talebinin ise reddine hükmetti.

Duruşma 16 Ağustos'a ertelendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.