Muğla

Tur araçlarına “kaçak tur” denetimi

16:41 12 Temmuz 2018
Tur araçlarına “kaçak tur” denetimi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turist taşıyan ve tur düzenleyen, otobüs, midibüs ve minibüsler denetlendi.

Marmaris-Datça karayolu Hisarönü Mahallesi'nde gerçekleştirilen denetimler de gün boyu 100’e yakın araç denetimden geçti. Kaçak tur düzenledikleri gerekçesiyle 20 araç hakkında yasal işlem yapıldı.

Tur araçlarına yönelik denetimleri, Turizm İlçe Müdürlüğü, TÜRSAB, TÜREB, Bölge Trafik ekipleri birlikte gerçekleştirdi.

Denetimlerde TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı ile Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Muğla Başkanı Serkan Molvalı da hazır bulundu.

Kaçak tur organizasyonları, kaçak acentecilik faaliyetlerinin önüne geçmek için denetimlerin sık sık yapılacağını belirten Kırlı, "Her türlü kaçak işlerin önüne geçmek için kontroller devam ediyor. Bugün uygulamalarda 20 seyahat acentesi, kaçak tur yapan kişi ve araçlara işlem yapıldı." dedi.

TÜREB Muğla Başkanı Molvalı ise, denetimleri TÜRSAB, Bakanlık, TUREB ve trafik ekipleri ile birlikte yapıldığını kaydetti.

Tur otobüsleri ve minibüslerini kontrol ettiklerini anlatan Molvalı, "Amacımız kaçak turları kaçak rehberleri denetlemek. Daha sağlıklı bir turizm için denetimlerimiz devam edecek. Sabahtan öğleye kadar 100 aracı denetledik. 20 araçta uygunsuzluk tespit ettik. Rehber bulundurmayan tur araçlarına cezai işlem yapıldı. Denetimlerimiz devam edecek." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.