Muğla

Bodrum'da dehşet! Maske yüzüne yapışınca...

12:46 21 Temmuz 2018 6 Yorum Var
Bodrum'da dehşet! Maske yüzüne yapışınca...

Bodrum’da 8 yaşındaki Doruk, dalış maskesiyle denize atladı. Su alan maske, tatilcinin yüzüne yapıştı. Nefessiz kalan çocuk, son anda denizden çıkarıldı. Duran kalbi yeniden çalıştırılan Doruk, hastanede ölüm-kalım savaşı vermeye başladı.

Tatilcilerin akın ettiği Muğla Bodrum'dan gelen haber, korku saçtı. Olay, Yeşilyurtlular Ortakent Tatil Sitesi'nde yaşandı. Siteden ev kiralayan bir ailenin 8 yaşındaki oğlu Doruk, annebabasından izinsiz 3 arkadaşıyla siteden çıktı. Arkadaşlarıyla Ortakent'teki bir plaja giden Doruk, dalış maskesini takıp iskeleden denize atladı.

Doruk, dalış maskesiyle bu iskeleden 4 metrelik suya daldı. Ancak maske su alıp yüzüne yapışınca dehşet dolu anlar yaşandı

​KALBİ DURDU

Doruk, denize dalar dalmaz maskenin içi su aldı ve basınçla birlikte maske çocuğun yüzüne yapıştı. Nefessiz kalan Doruk, 20 dakika boyunca suda çırpındı. Çevredekiler, durumu fark edip çocuğu sudan çıkarttı. Dakikalarca nefessiz kalan ve boğulma tehlikesi geçiren Doruk'a ilk müdahaleyi sitenin doktoru yaptı. Doktor, küçük çocuğun duran kalbini tekrar çalıştırdı. 50 dakika süren çabanın ardından hayata döndürülen çocuk, ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi gören Doruk'un hayati tehlikesinin sürdüğü açıklandı. Öte yandan dalış maskesinin üzerinde "Maskeyle suya atlamayın" uyarısının yazılı olduğu ortaya çıktı..

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • bora 5 yıl önce Şikayet Et
    Ürünü uzun süre eşim ve ben kullandım. Bir sıkıntı yaşamadık Allah'a şükür. Hava tahliye borusu suya girerse tahliye olmayacağı için su içiriye dolacaktır. Uygunsuz kullanım olduysa firmanın hakkını yememek lazım ayrıca ürün taklit ürünmüş. Tasarım olarak çok başarılı bir üründür bence. Tabi ki dezavantajları vardır fakat aynı amaç için kullanılan diğer ürünlerin başına çeker 1 numaradır bence. Allah rahmet eylesin inşallah son olur bu kazalar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Didem 5 yıl önce Şikayet Et
    Doruk'u kaybettik,Allah ailesine sabır versin.
    Cevapla
  • leman 5 yıl önce Şikayet Et
    ya herşeyi boşverdim. Doruk halen yoğun bakımda, o küçücük bir çocuk. yoğun bakım kapısında günlerdir bekleyen bir anne babadan bahsediyorum. tekrar uyanması için canını verecek 2 insandan.. evet yanlız gitmiş olabilir, maske sıkıntılı olabilir vs vss. ama şuan önemli olan sadece DORUK'un iyi olması. iyi dileklerinizi buraya kötü dileklerinizi kalbinize saklayınız lütfen. Güzel yavru için sadece dua etmeniz yeterli.
    Cevapla
  • ramazan şahin 5 yıl önce Şikayet Et
    benim bildigim maske suya girilir ıslatılır suyu silkelenir öyle takılır sizde böyle yapın birdahakine zaten ıslatmazsanız maske buhar yapıp görmenizi engeller
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende aldım bu maskeden suyun altına dalmadan kafamı hafifçe aşağı eğdim maske yüzüme aniden yapıştı nefesim kesildi o anki korku ve panikle çırpınmaya başladım maskeyi zor çıkardım canımı zor kurtardım valla bu maskeden almayın.
    Cevapla
  • İsmailakin 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şekilde bendede oldu az daha boguluyordum nefes alip bermekte zorlandım
  • Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle saçmalıkları kendinize saklayın gidin yüzme öğrenin önce. Hava borusunu suya sokarsan tabiki nefes alamaz boğulursun.
  • Zülfikar 5 yıl önce Şikayet Et
    Abartmayın arkadaşım, görende sanacak maskeyi yüzünüze zincirle bağlıyolar. Türkiyede bir ürün satılmaya başlandımı hemen gizli bir el ürün karalama kampanyasına başlıyor. denizede girme o zaman boğulursun.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.