Muğla

Jandarmadan "ileri sürüş teknikleri" eğitimi

12:11 08 Ağustos 2018
Jandarmadan "ileri sürüş teknikleri" eğitimi

Muğla Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen "Kaskımla Güvendeyim" projesi kapsamında Marmaris ve Milas ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından motosiklet sürücülerine yönelik "ileri sürüş teknikleri" eğitimi verildi.

Jandarma ekipleri, proje kapsamında Marmaris'in Bozburun ile Turunç, Milas'ın Güllük mahallelerinde 150 motosiklet sürücüsüne iki gün boyunca eğitimler verdi.

İl jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, kask kullanımının teşvik edildiği eğitimlerde, sürüş sırasında genel trafik kurallarına uyulması, güvenli sürüş ve trafik güvenliğinin faydaları anlatıldı, hatalı uygulamalar yerinde düzeltildi.

Eğitime katılan motosiklet sürücülerine daha önce yaşanmış motosiklet kazaları ve kazada yaralanmış ve hayatını kaybetmiş sürücü ve yolculardan da bahsedilerek konunun önemi hatırlatıldı.

Motosiklet sürücülerine yönelik eğitim uygulamalarının her ay düzenli olarak farklı noktalarda devam edeceği ve motosiklet kazalarının azaltılması için çalışmaların da sürdürüleceği kaydedildi.

Jandarma ekipleri, eğitimlerden sonra, motosiklet kullanımı ile ilgili bilgilendirici kitap, broşür ve kask dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.