Muğla

Formula Kite Hydofoil, Slalom ve Freestyle Türkiye Şampiyonası

18:19 02 Eylül 2018
Formula Kite Hydofoil, Slalom ve Freestyle Türkiye Şampiyonası

Ula ilçesi Akyaka Mahallesi'ndeki Akçapınar sahilinde gerçekleştirilen şampiyonaya, 70 sporcu katılıyor. Sporcular, yarışlar dışında izlemeye gelen seyircilere su üzerinde sportif mücadelelerindeki hızlarını gösterdi.

Türkiye Yelken Federasyonunun faaliyet programında yer alan Formula Kite Hydofoil, Slalom ve Freestyle Türkiye Şampiyonası ligi ikinci ayak yarışları, Muğla'da devam ediyor.

TYF Kiteboard Milli Takım antrenörü Ejder Ginyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava şartları ve parkurun uygun olması nedeniyle Türkiye Şampiyonası'nı Akyaka'da düzenlediklerini söyledi.

Şampiyonanın 3 ayrı disiplinde gerçekleştirildiğini belirten Ginyol, "Yarın yapılacak final yarışlarının ardından her branşta bay ve bayan şampiyonlar belirlenecek. Her branş için katılım sayımız çok iyi." dedi.

Özellikle 4 yıl aradan sonra bu yıl hydofoil branşında büyük bir katılım sağlandığını ve bundan çok mutlu olduklarını anlatan Ginyol, "Çünkü 2024 Paris Olimpiyatları'nda olimpik branş olarak madalya ile yarışılacak bir branş. Bu yüzden yeni gençlerimizi, potansiyellerimizi milli takım olarak hazırlayıp ülkemizi temsil etmek istiyoruz." diye konuştu.

Ginyol, yarışlarda derece elde edecek sporcuları milli takım hazırlık kamplarına davet edeceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.