MuÄŸla

Yeni eğitim-öğretim yılı

14:38 17 Eylül 2018
Yeni eÄŸitim-öÄŸretim yılı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş ise 2018-2019 eğitim öğretim yılının eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını dileyerek, okulların öğrencilerin olgunlaşma ve gelişme yolunda adımlarını ileri doğru kuvvetle attığı bir çatı olduğunu ifade etti.

Muğla'da, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla 776 okuluda, 12 bin 946 öğretmen ve 152 bin 674 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Kötekli Salih Zeki Gür İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Vali Esengül Civelek, törende yaptığı konuşmada, 2018-2019 eğitim öğretim yılının eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını ifade ederek, öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Öğrenciler için ilk ders zilinin bugün çaldığını belirten Civelek, şöyle konuştu:

"Ülkemizi geleceğe başarı ile taşıyacak olan öğrencilerimize bilgi toplumunun donanımına sahip olması, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, vatanımıza, milletimize yararlı, toplumsal sorunlara karşı duyarlı, milli ve manevi değerlerimizi içselleştirmiş bireyler olarak yetiştirmek üzere büyük bir kararlılıkla, var gücümüzle çalışıyoruz. Öğrencilerimizin huzurlu, güvenli bir ortamda eğitim öğretim görmeleri, sağlıklı, mutlu bireyler olarak yetişmeleri için çaba gösteriyoruz."

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan ise keşfeden, sorgulayan, bilimin ışığında kendini yenileyen bireyler yetiştirmek için çaba gösterdiklerini, bu kapsamda çocukların ikinci evinin okulları olacağını söyledi.

Hayırseverler tarafından ülkenin dört bir yanında eğitim yuvaları yaptırıldığını belirten Durmuş, öğrencilerin de çok çalışarak bu çabaya karşılık vermeleri gerektiğini kaydetti.

Törende okula yeni başlayan öğrenciler çiçek ve bayrak verildi. Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan müzik dinletisinin ardından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili, Vali Civelek tarafından AK Parti Muğla Milletvekili Gökcan, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş ve Eğitim Politikalar Daire Başkanı Mustafa Alphan Başbekleyen ile birlikte çalındı.

Civelek, protokolle törenin ardından sınıfları gezerek öğrencilere kitap hediye etti öğrencilerle sohbet etti.

Törene, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve daire amirleri de katıldı.




YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.