Muğla

Menderes ve arkadaşlarının idamının 57. yılı

17:19 17 Eylül 2018
Menderes ve arkadaşlarının idamının 57. yılı

AK Parti Muğla İl Başkanlığı, darbeciler tarafından 57 yıl önce idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes, çalışma arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı andı.

Eski Başbakan Adnan Menderes ile çalışma arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın darbeciler tarafından idam edilişlerinin 57. yılı dolayısıyla AK Parti Muğla İl Başkanlığında basın açıklaması düzenlendi.

AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Barış Eğilmez, yaptığı açıklamada, 27 Mayıs darbesinin Türkiye’de ileriye dönük toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilmez tahribatlara yol açtığını söyledi.

27 Mayıs darbesini diğer darbelerden ayıran en acı olayın Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş Başbakanı Adnan Menderes’in idam edilmesi olduğunu belirten Eğilmez, şunları kaydetti:

"Yasalara aykırı biçimde Anayasa, ihtilal figüranlarına bağımlı hale getirilmiş ve zincirleme anti demokratik müdahalelerin önü açılmıştır. Devam eden zaman zarfında Türk siyasi tarihinde kapanmayan yaraların açılmasına neden olan darbeler, e-muhtıralar, askeri kalkışmalar ve müdahaleler demokrasiyi defalarca kesintiye uğratmıştır.'

Eğilmez, 27 Mayıs 1960 darbesinin izdüşümlerinin incelendiğinde 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin aynı kalemden çıktığının anlaşıldığını ifade etti.

Basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, İl Kadın Kollar Başkanı Ümmühan Toksöz, İl Başkan Yardımcısı Çağrı Alper ile ilçe başkanları ve çok sayıda partili de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.