Muğla

Hayatları organ nakil merkezinde birleşti

11:24 18 Eylül 2018
Hayatları organ nakil merkezinde birleşti

ALİ RIZA AKKIR - Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde böbrek nakli olan ve tedavi gördükleri sırada tanışan Barış Büyükaydın ile Fatma Özçelik, Muğla'da yaptıkları düğünle hayatlarını birleştirdi.

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 2015 yılında babasından böbrek nakledilen 34 yaşındaki Barış Büyükaydın ile aynı hastanede 2013 yılında kadavradan nakledilen böbrekle sağlığına kavuşan 38 yaşındaki Fatma Özçelik'in aşkı, hastane koridorlarında başladı.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yaşayan Barış Büyükaydın'a 2014'te gittiği hastanede kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Diyaliz ünitesinde tedaviye başlayan Büyükaydın, Eskişehir'den gelen ve 2013'te kadavradan böbrek nakledilen Fatma Özçelik ile tanıştı. Barış Büyükaydın'a bir yıl sonra dokularının uyuştuğu tespit edilen babasından böbrek nakli yapıldı.

Tedavi sürecinde arkadaşlıklarını ilerleten çift, doktorların onayıyla evlilik kararı aldı, ailelerinin desteğiyle de davullu zurnalı düğün yaptı.

Seydikemer'de gerçekleşen düğüne katılan davetliler, Büyükaydın çiftinin mutluluğuna şahitlik etti.

- "Ruh ikizimi bulduğumu düşünüyorum"

Damat Barış Büyükaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle hastanedeki kontroller sırasında tanıştıklarını anlattı.

Eşini tanımadan önce evlenmeyi düşünmediğini belirten Büyükaydın, "Eşim benden daha önce nakil oldu. O kontrollere gelirken ben diyalize giriyordum. Bana uygun böbrek bulunup nakil olacağını düşünmüyordum. O zamanlarda eşim, 'Sen de kurtulacaksın' diye destek oluyordu. Birbirimizin halinden anlıyoruz. Bundan dolayı evlenmeye karar verdik. Ruh ikizimi bulduğumu düşünüyorum. Çok mutluyuz." diye konuştu.

İlk mutluluğunu nakille, ikinci mutluluğunu da evlilikle yaşadığını dile getiren Büyükaydın, eşini çok sevdiğini vurguladı.

- Kadavradan böbrek aldığı kişinin adı da Barış

Gelin Fatma Özçelik, böbrek naklinin ardından kontrollere geldiği hastanede eşiyle tanıştığını anlattı.

Aynı kaderi paylaştıkları için birbirlerini çok iyi anlayabildiklerini belirten Büyükaydın, "Doktorların onayıyla evlenme kararı aldık. İlk zamanlarda ben de evlilik düşünmüyordum. Kendimizi topladığımız zaman böyle bir karar aldık. Birbirimize hep destek olduk. Moral verdik. Eşim çok anlayışlı iyi birisi." dedi.

Damadın babası çiftçi Mehmet Büyükaydın, oğlunda böbrek yetmezliği rahatsızlığının baş göstermesi öncesinde beraber çalıştıklarını ancak hastalıktan sonra Barış'ın iş yapamadığını anlattı.

Kendisinin oğluna destek olduğunu ve sağlığına kavuşması için elinden geleni yaptığını vurgulayan baba Büyükaydın, böbreğini verdiği oğlunun sağlığına kavuştuğunu gördüğü için çok mutlu olduğunu, düğünle mutluluğunun ikiye katlandığını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.