Muğla

Tıp öğrencilerinin "beyaz önlük" töreni

17:23 26 Eylül 2018
Tıp öğrencilerinin "beyaz önlük" töreni

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende, okula başlayan öğrenciye doktor önlükleri, protokol üyeleri tarafından giydirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesine kayıt yaptıran öğrenciler için "Beyaz Önlük Giyme" töreni düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, törende yaptığı konuşmada, genç ve üretken bir üniversite olduklarını söyledi.

MSKÜ'nün öğrencisine önem veren bir anlayışla hedeflere tüm okul olarak ilerleyeceklerini belirten Çiçek, "Tıp Fakültemizin eğitiminde eksik yok. Bazı teknik eksiklikler var, onlar da en kısa zamanda giderilecek. Hastanenin hemen altına 2 bin kişilik bir yurt yapılıyor. Fakülte karşısına da araştırma merkezimiz yapılacak. Bu şekilde tüm imkanlarınız yan yana olacak." dedi.

- Beyaz önlük temizliği ifade eder

Türkiye'nin en güzel illeri arasında yer alan Muğla'da tıp eğitimi alacak öğrencilerin şanslı olduğunu dile getiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan şöyle konuştu:

"Sizler Hipokrat'ın temsilcileri olacaksınız. Her yıl Kos Adası Vakfı ile orijinal Hipokrat Yemini gerçekleştiriyoruz. Sizlere beyaz önlük giydiriyoruz. Çünkü beyaz önlük temizliği ve mesleki değerleri ifade ediyor. Meslek hayatınız boyunca bahtınız önlüğünüz gibi bembeyaz olsun."

Törene, Muğla Vali Vekili Rıza Dalan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, öğretim üyeleri ve öğrenci veliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.