Muğla

Üreticiler, öğrencilerle Yerli Malı Haftası'nı kutladı

18:38 12 Aralık 2018
Üreticiler, öğrencilerle Yerli Malı Haftası'nı kutladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yerli tohumdan doğal tarım yöntemleriyle üretilen ürünlerin bulunduğu pazarda Yerli Malı Haftası etkinliği düzenlendi.

Bodrum Tohum Derneği tarafından Cevat Şakir İş Merkezi avlusunda kurulan pazardaki etkinliğe, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere, yöresel ürünler hakkında bilgi verilip çeşitli ikramlarla bulunularak çilek fideleri ve zeytin fidanı dağıtıldı. Etkinlik kapsamında öğrencilerin yanı sıra vatandaşlara tarhana çorbası ikram edildi. Yörede yetişen mandalina ve nar da ikramlar arasında yer aldı.

Bodrum Tohum Derneği Başkanı Hüseyin Uzun, yerli tohum kullandıklarını, Yerli Malı Haftası'nda da yerli üretimle doğal gıda tüketimi imkanı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Uzun "Yerli tohumlara sahip çıkmak için çabalıyoruz. Üretimlerimizi bu tohumlardan yapıyoruz. Tohumlarımız tamamen yerli. Başka tohum buraya giremez. Kimyasal ilaç ve gübre kullanmadan mevsimlik olarak üretiyoruz." dedi.

Derneğe üye olduğunu söyleyen şarkıcı Zeynep Casalini de etkinlik kapsamında yemek ve tatlı ürünleri hazırladığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.