Muğla

Nasıl verdiniz o zehri! Hamile veya yeni doğurmuş...

09:31 26 Mayıs 2019 3 Yorum Var
Nasıl verdiniz o zehri! Hamile veya yeni doğurmuş...

Muğla’nın Datça ilçesinde, mahalle sakinlerinin baktığı 10 kedi zehirlenerek öldürüldü. Birçoğu hamile ve yeni doğum yapmış olan kedilerin 7 yavrusu da annesiz kaldı.

Datça’nın Karaköy Mahallesi sakinlerinden 54 yaşındaki Fatoş Yedikat, bahçe ve mahalle aralarında komşusunun baktığı kedileri yerde can çekiştiğini fark etti. Hemen komşusunun kapısına giderek durumu anlattı. Komşusu 74 yaşındaki Fetihşah Ekin ile beraber hayvanlardan can çekişen bir kediye ayran içirerek müdahale eden Yedikat, jandarma ve belediye ekiplerine ihbarda bulundu. Can çekişen hayvan, veteriner kliniğinde tedavi altına alındığı ancak hayati tehlikesinin olduğu bildirildi. Telef olan 10 kedi ise, Datça Belediyesi ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. 

Datça İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı araştırma neticesinde, Kedileri kim ya da kimlerin zehirlediğine dair henüz herhangi bir delil bulunamadı. Yapılan ilk tespitte, ölen kedilerin sokak kedisi olduğu, fakat köy halkı ve mahalledeki duyarlı bir vatandaşın aldığı mamalar tarafından beslendiği belirlendi. 

“Mübarek Ramazan ayında nasıl verdiniz o zehri” 

Kedilere bakan Fetihşah Ekin, yaşadığı üzüntüyü şu ifadelerle anlattı: 

''Yazık günah, şu mübarek Ramazan ayında bunu nasıl yaparsınız, hiç mi Allah korkunuz yok. Hayvanları aç da bırakmıyoruz yardımsever komşumuz mama alıyor bizde veriyoruz. Ne istediniz bu hayvanlardan sabahtan beri kendime gelemedim. Suçlu kimse cezalandırılsın. Ayrıca yetkililerden Kaymakamımızdan, Belediye Başkanımızdan bu hayvanlar için çözüm bulmalarını yiyecek ve kısırlaştırma yapmalarını istiyoruz. Çok hayvan var, çok üreme oluyor. Yardımsever komşumuz bize mama almasa, biz nasıl bakacağız bu hayvanlara. Her geçen gün çoğalıyor ve sonra bu yüzden zehirliyorlar. Artık hayvan zehirlenmelerini istemiyoruz. Çünkü yüreklerimiz dayanmıyor.'' 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Mrt 4 yıl önce Şikayet Et
    Datca chp li deilmi..normal durum baska bisey beklenmez bunlardan
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    kedileri oranın belediyesinin zehirleme ihtimalide var,belediyeler çoğunlukla bu işi temizlik işçilerine yaptırıyor.adamlar işten çıkarılmamak,amirlerine ters düşmemek için mecburen bu işlerede bakıyor.kimi kime şikayet edecen ki,emri veren şikayet edeceğin makamlar.
    Cevapla
  • Hami 4 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde sinsi katiller var.Ama Allah onları görüyor.Zehirler bir gün aynı şekilde.
    Cevapla
  • Misafir 2 4 yıl önce Şikayet Et
    Kisirlastirma yanlis olur cunku fareleri bulup kisirlastirabiliniyor mu ? Yok oyleyse dengeyi bozmamak lazim. Bunu yapanlara kisasa kisas yapilmali ki herkese ibret olsun bir daha yapilmasin. Allahin adaleti illaki tecelli edecek ama kul sebebini bilir mi?
    Cevapla
  • Lazrail 53 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne dengesiymis bir boş konuşun. Denge dediğin eskidendi şimdilerde kedilere veriyorlar kedi maması kedi senede 1 doğum yapardı mamanin verdiği enerji ile 3 kere yavruluyorlar ve kedi sayısı aşırı derecede arttı. İnsana yardım etmezler ama kedi köpeğe gelince bir başka . Hayvanların doğasını bozdunuz bırakın kedi köpek kendi beslemesine açlıktan ölen kedi köpek göremezsiniz onlar çöpten sağdan soldan bulur beslenir. Avrupa'da sokaklarda kedi göremezsin ama bizde ver mamayı her yer kedi doldu metronun içine kedi maması koymuş dengesiz kocana yemek yapmazsın kediye sosis alıp verir bırakın bu işleri normale dönün
    İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.