Muğla

Pes dedirten olay! 12 bin yıllık mağarayı bu hale getirdiler

15:33 28 Mayıs 2019 2 Yorum Var
Pes dedirten olay! 12 bin yıllık mağarayı bu hale getirdiler

Muğla Marmaris'te, 12 bin yıllık tarihe sahip olduğu tahmin edilen Nimara Mağarası'nın duvarları kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi.



Marmaris'in Adaköy Mahallesi Yalancıboğaz mevkinde bulunan Nimara Mağarası'nın duvarları kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi. 12 bin yıllık olduğu tahmin edilen insan figürlerine rastlandığı mağaraya, sprey boya ve sivri cisimlerle yazılar yazıldı. Mağarayı gösteren yönlendirme tabelaları ise tahrip edildi. Milli Parklar Müdürlüğü sınırları içinde bulunan mağarayı süsleyen sarkıt ve dikitlerinin bazılarının da kırıldığı gözlendi. 2008 yılında turizme kazandırılan mağaranın duvarlarına sprey boya ve kesici aletlerle aşk sözcüklerinin yazıldığı görüldü. 

Mağaranın tahribine sert tepki gösteren ilçe yaşayanı çevreci Ercan Arslan, “Her tarafa yazılar yazılmış, ortalık çok da temiz görünmüyor. Biz maalesef kendini tarihimize çok yabancıyız. Kendi tarihimize sahip çıkamıyoruz. Tarihi mağaraya özellikle yabancı turistlerin çok ilgisi var. Maalesef bizim yerli turistlerin ilgisi de sprey boyayla yazı yazmaktan ibaret. Mağara sarkıtları, dikitleriyle, el değmemiş özelliğiyle gündeme gelmesi gerekirken her defasında kirlilik haberiyle gündeme geliyor. En kısa zamanda biz bunu değiştirmeliyiz. Bu mağarayı bütün dünyaya tanıtmamız gerekiyor” dedi. 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • ottomans 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin adamlari calar daha oncesinden de emniyetye kayitlari var zaten bunu herkrs biliyorki
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türkler kadar tarihi değerleri hatta ecdanın mezarlarını bile tahrip eden, içinde içki içen saygısızlık yapan başka bir millet yoktur, varsa düzeltin.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.