Muğla

Domuz sürüsü güpegündüz ilçe merkezine indi

07:02 21 Ekim 2019 8 Yorum Var
Domuz sürüsü güpegündüz ilçe merkezine indi

Muğla Marmaris ilçe merkezine gündüz vakti inen domuz sürüsü, çöp konteynerlerinin çevresinde yiyecek aradı. O anlar cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı.

Marmaris'te saat 18.30 sıralarında Tolga ve Canan Kotanoğlu çifti tarafından 'oteller bölgesi' olarak adlandırılan Siteler Mahallesi'nde yaban domuzu sürüsü görüldü. Aile otomobilleriyle evlerine dönerken, yol kenarındaki çöp konteyneri kenarına bırakılan çöp poşetlerini parçalayarak yiyecek arayan 5'i yetişkin, 3'ü de yavru olmak üzere 8 yaban domuzundan oluşan sürüyü, cep telefonuyla görüntüledi. Çiftin iki erkek çocuğu ise ilk defa gördükleri yaban domuzlarını heyecanla izledi. Tolga Kotanoğlu, görüntüleri, "Yetkililer ve hayvanseverler domuzların geldiği yöndeki ormanlık alanlara yem veya yiyecek bırakmalı. Birilerine zarar vermeden acil önlem alınmalı" notuyla sosyal medyadan paylaştı.

Marmaris Hayvan Hakları Derneği (MAHAKDER) Başkanı Tülay Yıldız, "Sonbahar ve kış döneminde ormanlık alanlarda yiyecek azalması nedeniyle domuz sürüleri şehir merkezine iniyor. Yaban domuzu görenlerin yetkililere bildirmelerini ve kesinlikle yaklaşmamalarını öneriyorum" dedi.

İlçe merkezinde 18 Ekim Cuma günü saat 19.00 sıralarında da bir yaban domuzu sürüsü yiyecek ararken görüntülenmişti.

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • veysel 4 yıl önce Şikayet Et
    insan canı mı aziz domuzunki mi. domuz saldırılarında ölen insanları duymuyor musunuz. bunların ekili alanlara verdiği zararları çiftçilere sorun. bunların sayıları azaltılmalı .devlet önlem almalı. Amerika da helikopterlerle avlıyorlar. ekili alanları mahfediyorlar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu yaz 3 günlüğüne marmaris'e tatile gittim , bende gördüm, çok şaşırmadım, çöplerdeki yemekleri yiyorlar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • mansur 4 yıl önce Şikayet Et
    ayni manzarayi bende esimle yasadim ve böyle bir tehlikeyi önlem alinmadigi taktirde cok büyük problemlere yol acacak. acilen devlet buna el atmali!!!!
    Cevapla
  • Guaidoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Betonlasmanin yan etkileri.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Eline tüfek alıp sana hiçbir şey yapmamış bir hayvanı zevk için öldürdüğünde adı spor ve sen insan oluyorsun.Ama o hayvan sana hayatı için saldırdığında vahşi ve cani oluyor.İnsanlar kadar zararlı olanı yok.Zaten devletin çalışması var.Avcılık bir müddet tamamen yasaklanacak.
    Cevapla
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir müddet değil tamamen yasak olmalı
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.