Muğla

54 yıllık sevginin fotoğrafı! Aşk bu...

07:45 18 Kasım 2019 5 Yorum Var
54 yıllık sevginin fotoğrafı! Aşk bu...

Muğla’da gelinlik giyip genç yaşta kaybettiği eşine ait tek kareyle fotoğraf çektiren 75 yaşındaki Fatma Uysal, çeyiz sandığında sakladığı ‘mutluluğun resmi’ne gözü gibi bakıyor.

Fatma Uysal, Muğla Menteşe Belediyesi’nin yarım asrı bulan ve düğün fotoğrafları olmayan 60 yaş üzeri çiftlerin gelinlik ve damatlıklarıyla fotoğraflarını çekmek istediğini öğrenince çok heyecanlandı. Uysal, otuz altı yıl önce kalp krizinden kaybettiği eşinin çeyiz sandığında sakladığı siyah beyaz tek fotoğrafını alarak belediyeye müracaat etti. Kuaföre götürüldükten sonra çiftlerin gelin ve damatlıklarıyla objektif karşısına geçtiğini gören Uysal, buruk bir sevinç yaşadı.

Giydiği gelinlikle 54 yıl önce hayatını birleştirdiği eşinin fotoğrafını eline alıp objektif karşısına geçen Uysal, ‘mutluluğun resmi’ni çeyiz sandığında saklıyor. Gün içerisinde birçok kez çeyiz sandığını açıp fotoğrafı kontrol eden Uysal, çok sevdiği hayat arkadaşı aklına geldikçe duygusal anlar yaşıyor.   

  

Uysal, severek evlendiği eşi Muhsin Uysal’dan iki çocuğu olduğunu söyledi. Eşinin hayatını kaybetmesiyle mutluluklarına gölge düştüğünü anlatan Uysal şöyle konuştu; Bir hasta ziyaretinden dönerken eşim yolda fenalaştı. Araçla hastaneye giderken kucağımda bir süre sonra nefesi kesildi. ‘Muhsin öldü’ dedim. ‘Sus ölmedim desene’ diye çok bekledim. Hastaneye vardığımızda baktılar ölmüş. O gün kendimi çok yalnız hissettim. Düğün günümüze dair bir fotoğrafımız yoktu. Ben de bu yüzden elime eşimin fotoğrafını alıp gelinlikte fotoğraf çektirdim. Eşimin fotoğrafına bakıp ağlıyordum. Sonra eşimin fotoğrafını elimde tutup gelinlikle fotoğraf çekildim. En azından bu şekilde de olsa birlikte fotoğrafımız oldu.  

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • bay_z 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay be
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • yoldangeçenmaydanoz 4 yıl önce Şikayet Et
    çok hoş. bu tip hayat hikayeleri, basit meselelerle kavga edip soluğu mahkeme salonlarında alan çiftlere terapi niyetine okutulmalı.
    Cevapla
  • Biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Saçma bir iş. Teyzem sçını açmaya değmezdi
    Cevapla
  • yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle katiliyorum.teyzem baska isinmi yoktu
    İlk beğenen sen ol
  • muhalefet 4 yıl önce Şikayet Et
    şu yaştaki teyzenin saçı da mı dikkatini çekti
    İlk beğenen sen ol
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha once genc yasta kapali oldugunu nerden anladin?
    İlk beğenen sen ol
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede biten şey sevgi, saygı ve sadakat bu 3 şey bitmiş ise her şey bitmiş demektir... Evlenip 1 hafta sonra boşanan insanlar var bu ülkede buyurun siz kıyaslayın... MESELE ZENGİN OLMAKTA VS. DEĞİL MESELE İNSAN OLMAKTA...
    Cevapla
  • Selahaddin-î Eyyûb 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni ve sevdanı yazsalar,duygularını yazsalar eminim uyduruk romanlardan daha çok etkiler insanları,güzel yürekli teyzem.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.