Muğla

Hurmanın üzerindeki yazı görenleri şaşkına çevirdi

15:40 18 Aralık 2019 5 Yorum Var
Hurmanın üzerindeki yazı görenleri şaşkına çevirdi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Trabzon hurmasının üzerine Arapça “Allah” yazısı görenleri şaşkına çevirdi.

Fethiye'ye bağlı Menteşeoğlu Mahallesinde yaşayan 43 yaşındaki Mustafa Varlı bahçesinde limon, zeytin ve Trabzon hurması ağaçlarındaki meyve toplamak istedi. Ağaçtan kopardığı hurmanın üzerinde Arapça harflerle ‘Allah’ yazdığını fark eden Varlı, Arapça bilen arkadaşlarına gösterdi. Hurmanın üzerinde ‘Allah’ yazısıyla büyük benzerlik gösterdiğini öğrenen Varlı, meyveyi korumaya ve saklamaya karar verdi.

Meyve ağaçlarının bulunduğu bahçeyi 15 yıl önce satın aldığını söyleyen Varlı, Arapçaya hakim arkadaşlarının da bunu onayladığını belirterek; "Trabzon hurmalarını toplamak isterken meyvelerden birinin üzerinde Arapça ‘Allah’ yazdığını fark ettim. Büyük şaşkınlık ve mutluluk yaşadım. Meyveyi gören herkes çok şaşırdı. Diğer meyveleri yesek de bu cennet elmasını yemeyeceğim. Meyvemizi saklamak istiyorum. Dinimiz gereği meyvenin belden aşağıda tutulmamasına ve iyi korunmasına özen gösteriyorum” dedi.
Meyveyi satmayı düşünmediğini vurgulayan Varlı, tek amacının cennet elmasını uzun yıllar koruyabilmek olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • normal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunda şaşılacak bir durum yok. Yaradan Allah cc etiket basmış bariz şekilde. Bunu size veren benim diye hatırlatma yapmış. Mesele biz ne yapıyoruz. Layık bir kul olabilmek için elimizden geleni yapabiliyormuyuz. Galiba ümmet olarak başkalarının hatalarını eleştirmeyi bırakıp aynaya dönüp biraz kendimize baksak iyi olacak.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Güldürmeyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon hurmasiymiş'miş
    Cevapla
  • Oflu 4 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonlu hurmayi ne bilir
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten Mekke de peygamberimizin kendi eliyle ektiği hurma ağaçlarının meyvelerinde besmele yazısı olduğu söyleniyor.
    Cevapla
  • AliŞim 4 yıl önce Şikayet Et
    Meyvenin kendisi bir hikmet. Üzerinde yazı olsa ne olur olmasa ne?
    Cevapla
  • erdem değer 4 yıl önce Şikayet Et
    yıllar önce kek yaptığımız tepsinin kenarında arap harfleriyle Allah yazısı çıkmıştı. hem de bu meyvedeki gibi değil mübarek tam ve düzgün olarak çıkmıştı. elbette bir süre sonra yıkadık gitti. yiyin gitsin siz de.. bütün kainat kendi dilleriyle Allah Allah diye haykırıp vahdaniyete şehadet ederken bu gibi şeylere takılıp kalmayın. gördünüz, imanınız kuvvetlendi, o kadar. daha fazla anlam yüklemeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.