Muğla

Ahıra giden kadın büyük şaşkınlık yaşadı

07:03 21 Şubat 2020 12 Yorum Var
Ahıra giden kadın büyük şaşkınlık yaşadı

Muğla'da 3 çocuk annesi çiftçi Rana Otçu'ya ait 'Saanen' cinsi keçi, dördüz doğurdu. Otçu, anne keçinin sütünün yetersiz gelmesi nedeniyle yavruları ahırdaki karton kutu içinde, biberonla beslemeye başladı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, 'Saanen' cinsi keçi, dördüz doğurdu. Keçinin sahibi Rana Otçu (35), dördüz doğumla ilk kez karşılaştığını belirterek, şaşkınlık ve mutluluğu bir arada yaşadığını söyledi.

Menteşe'nin kırsal Salihpaşalar Mahallesi'nde oturan, evli ve 3 çocuk annesi çiftçi Rana Otçu'ya ait 'Saanen' cinsi keçi, dördüz doğurdu. Keçilerinden birinin ilk kez dördüz doğurduğunu gören Otçu, anne keçinin sütünün yetersiz gelmesi nedeniyle yavruları ahırdaki karton kutu içinde, biberonla beslemeye başladı. Yavrulara saat başı süt veren Otçu, birkaç gün içinde anne keçinin süt veriminin artacağını söyledi.

"TEK UĞRAŞIM DÖRDÜZ DOĞURAN KEÇİLERE BAKMAK"

 'Keçilerin sağlıklı büyümesi için çaba gösterdiğini belirten Otçu, "Büyük ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşıyorum. Ancak şu an tek uğraşım dördüz doğuran keçimin oğlaklarına bakmak. Anne keçinin sütü yetmediği zamanlarda biberonla yavruları besliyorum. Sağlıklı ve iyi durumdalar. Onları çok seviyorum. Bakımları için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum" dedi.

"DÖRDÜZ DOĞUMLAR BİNDE 40 ORANINDA GÖRÜLÜYOR"

Muğlalı veteriner hekim Yusuf Kayacık ise "'Saanen' cinsi keçilerde, ikiz ve üçüz doğumlar oluyor. İkizlik oranı yüksek olan bir ırk. Dördüz doğumlar ise binde 40 oranında görülüyor. Çok fazla karşılaşılmaz. Hayvanın iyi beslenilmesiyle de alakalı. Anne keçi için dört yavruyu beslemek zordur. Burada aileye de iş düşüyor. İyi gözlem altında tutulması gerekiyor" diye konuştu.

YORUMLAR

12 Yorum Var
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    35 yıl önce keçi bakıyorduk istanbulda ve 4üz hatta 5iz doğuranlar olurdu bunun nesi şaşılası?! inekçiden para ile süt alır şişelerle içirirdik...
    Cevapla
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü bunun cinsi farklı Saanen Keçisi
    İlk beğenen sen ol
  • Fevzi KURUBAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Bereketli olsun.Zaten çiftçinin kazancı bereketli olur. Yeter ki bankaların reklamına kanıp ta faize bulaşmasın.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bereketli olsun Allah nazardan korusun hanfendi.kolay gelsin
    Cevapla
  • cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah kazancını ve bereketini artırsın.
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    saanen cinsi koyunlar durağanlığı yuksek oranda
    Cevapla
  • Ertan 4 yıl önce Şikayet Et
    keçi keçi
    İlk beğenen sen ol
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    koyun değil keçi
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.