Muğla

Gözyaşları içinde anlattı! Korona çığlığı...

07:29 26 Mart 2020 13 Yorum Var
Gözyaşları içinde anlattı! Korona çığlığı...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan Selma Yavaş, sertifika almak için Mart’ta Hindistan’a giden ve corona virüs salgını nedeniyle geri dönemeyen ablası Sefa Yavaş’ın Türkiye’ye getirilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Seda Yavaş, Mart aynın başında zihinsel engelliler için eğitim sertifikası almak için Hindistan’a gitti. Corona virüs nedeniyle acil durum ilan edilmesinin ardından eğitimlere ara verilirken, eğitim gören kursiyerler ülkelerine dönmek için harekete geçti. Uçuşların tüm dünyaya durdurulması üzerine Türkiye’nin Mumbai Başkonsolosluğunu arayan Yavaş, en yakın tarih olan 22 Mart’a bilet aldı. Uçuşun iptal olması üzerine Yavaş, Hindistan’da mahsur kaldı.

Yavaş’ın kardeşi Selma Yavaş, ablasının Hindistan’da çok zor günler yaşadığını belirterek, “Ablam yurda dönmek için gittiği havalimanının olduğu kentte iki gün kaldırımda kaldı. Mumbai’de son bir uçak bularak Chennai’ye geçti. Chennai’ye gittiği otel polisler tarafından barikat kurulup mağdur oldu. Bir Türk bayan, Hindistan’da olan eşinden rica ediyor. Ablamı oradan alıyor, evine götürüyor. Şu an onun evinde kalıyor. Orada başına bir şey gelse ulaşabileceğimiz hiçbir yer yok. Bu dönem virüsü kaptıysa ve orada karantinaya alınırsa bizim buradan yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    hikayesi pek inandırıçı gelmedi ama hep bu olaylar yurt dışından gelenlerle başladı çok güvendiği oranın karantina altında kalsın
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • VATANSEVER 4 yıl önce Şikayet Et
    Geri dönüş yok. Cumhurbaşkanlığına yazdım geri dönüş yok. Burada her an hastalığa yaknlanmam an meselesi belki d o kadar yolculuk sırasında enfekte oldum. Sokakta kaldığım günlerde su istedim insanlar bana virüslü gibi davranıp beni yanlarına yaklaştırmadi. Burada ölmek istemiyorum. Ülkeme aileme dönmek istiyorum .lütfen yardım edin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Alperen38 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz alır getirir merak etmeyin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Rte 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurttas mi kardesim..Avrupadan ucak dolusu talebe getirdin suuddan ucak dolusu abid getirdin o kadini da getirin burda karantinaya alin..devletimiz vatandasina sahip cikiyor insallah onu da getirecek..Allah devletimize zeval vermesin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Kral 4 yıl önce Şikayet Et
    Buyuculuk icin giden oliordur hindistan buyuculerin elinde ama o niye gitmis bilemem gunahini almiyim...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.