Muş

Muş'ta Özel Bilim ve Teknik Koleji açılıyor

17:58 25 Ağustos 2015 2 Yorum Var
Muş'ta Özel Bilim ve Teknik Koleji açılıyor

Muş Organize Sanayi Bölgesi'nde, devlet desteğiyle 32 derslik ve 12 atölyesi bulunan Özel Bilim Teknik Koleji eğitim öğretime açılıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknolojik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğinde hayata geçirilen Bilim Teknik Koleji Projesi kapsamında yapılan bin 500 öğrenci kapasiteli okulun 28 Eylül'de eğitim ve öğretime açılacağı bildirildi.

Okulda incelemelerde bulunan Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Bilim Teknik Koleji'nin kent için çok önemli olduğunu vurguladı. 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez böyle bir okulun açılacağını anımsatan Arslan, "Son yıllarda bakanlığımız özel okullara özel önem vermektedir. Çünkü dünyada özel öğretimin en az olduğu ülkelerden birisiyiz. Son on yıldır bu kapsamda bakanlığımız güzel teşvikler vermektedir. Organize Sanayi Bölgesi'nde de açılan meslek liselerine de bakanlığımız tarafından teşvik verilmektedir. Öğrencilerin bütün masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır. İlimiz adına gerçekten sevindirici bir proje, inşallah güzel hizmetler ve güzel eğitimler sağlanacaktır" diye konuştu. 

 Bilim Teknik Koleji Kurucusu Beşir Işık ise okulda elektrik, elektronik, endüstriyel otomasyon, kimya ve gıda bölümleriyle hizmet vereceklerini belirterek, 8. ve 9. sınıfta okuyanlar için başvuruların başladığını söyledi.

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • Boşver 8 yıl önce Şikayet Et
    10 sınıf takı ogrencılerde gıdebılyormu Tsk 
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • yusuf şanci 8 yıl önce Şikayet Et
    ama servis ve yemek parası alınıyor
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.