Muş

Muş Valisi Yavuz göreve başladı

14:58 01 Eylül 2015
Muş Valisi Yavuz göreve başladı

İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle Muş Valiliğine atanan Seddar Yavuz, göreve başladı.

Vali yardımcıları Hüseyin Göktürk, Ali Sakar, Ercan Öter, Zeliha Uyan ve kurum amirlerince valilik önünde karşılanan Yavuz, daha sonra makama geçti.

Yavuz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hizmetin en iyisini, halkı mutlu etmeyi amaçlayan bir devlet anlayışıyla göreve başladığını söyledi.

"Öncelikle semalarında merhum Alparslan ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı kadim şehir Muş'ta görev yapmanın büyük bahtiyarlığını yaşıyorum" diyen Yavuz, "Muş'un Türkiye için çok önemli bir yer olduğunun bilincindeyim. Bu bilinçle şehrimizde görev yapmayı prensip ediniyoruz. Kimsesizlerin kimi olmayı tercih eden bir anlayışla Muş'ta görev yapacağız" ifadelerini kullandı.

Muş'ta huzur ve güveni hakim kılmak için çalışacaklarını vurgulayan Yavuz, aynı zamanda Muşluların özellikle ekonomik, kültürel, sosyal kalkınması konusunda her türlü gayreti göstereceklerini bildirdi.

Takım halinde çalışmayı ve hizmet sunmayı prensip edindiğini anlatan Yavuz, ortak aklı mutlak suretle kullanacaklarını kaydetti.

Yavuz, 79 milyon vatan evladının ikinci adresinin bulunmadığının bilincinde olduklarını belirterek, "Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın, Orta Doğu'nun, hatta Afrika'nın ikinci adresi Türkiye'dir. Ülkenin neresinde olursa olsun, vatandaşlarımızı kucaklamayı, onların dertlerini kendi dertlerimiz bilmeyi prensip edindik" diye konuştu.

Yaklaşık 8 yıl görev yaptığı bölgeyi tanıdığını söyleyen Yavuz, sorunları, şehrin dinamikleri, önderleri, eşrafı ve kamu görevlileriyle konuşacaklarını dile getirdi.

Kent halkına en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacaklarına işaret eden Yavuz, "Elbette bu şehre liderlik edeceğiz ama beraber yöneteceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah devletimizi ve milletimizi korusun. Bunu özellikle belirtmek istiyorum, devletin varlığının ne demek olduğu ancak yokluğunda anlaşılır. Çevremizdeki ülkelere baktığımızda aslında devletin ne kadar kıymeti bir varlık olduğunu da hepimiz idrak etmiş oluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.