Muş

Muş'ta kurbanlık sevkıyatı başladı

11:25 02 Eylül 2015
Muş'ta kurbanlık sevkıyatı başladı

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, ilde kurbanlık sevkıyatının başladığını söyledi.

Çolakoğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl il genelinde 55 bin küçükbaş ve 21 bin büyükbaş kurbanlık hayvan sevkıyatı gerçekleşeceğini ifade etti.

İl merkezi ve ilçelerde hayvan sevkıyatlarının görevli veteriner hekimler kontrolünde yapılacağını belirten Çolakoğlu, besicilerin mağdur olmaması için tüm tedbirlerin alındığını dile getirdi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala büyük ve küçükbaş hayvanların başta Kocaeli, Bursa, Ankara, İstanbul ve Adana olmak üzere büyük şehirlere gönderileceğini anlatan Çolakoğlu, "Besicilerin başvurması halinde, kurbanlık ve normal sevkıyat konusunda ekiplerimiz gerekli yardımı sunacaktır" diye konuştu.

İl genelinde 1 milyon 85 bin küçükbaş 285 bin büyükbaş hayvanın bulunduğunu açıklayan Çolakoğlu, geçen yıl gerek kurbanlık gerekse normal satışlar için ilde 185 bin küçükbaş, 49 bin büyükbaş hayvan sevkıyatı gerçekleştirildiğini kaydetti.

Çolakoğlu, "Geçen yıl kurbanlık için 55 bin küçükbaş, 22 büyükbaş hayvan sevkıyatı gerçekleştirdik. Bu yıl da  kurbanlık için aynı rakamı yakalayacağımızı tahmin ediyoruz. Çünkü şu ana kadar yoğun bir sevkıyat gerçekleşmektedir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.