Muş

Muş'ta bayramlaşma töreni

19:36 24 Eylül 2015
Muş'ta bayramlaşma töreni

Muş'ta, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Atatürk Çocuk Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Vali Seddar Yavuz, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştiği, dargınlıkların giderildiği ve Müslümanların koşulsuz kucaklaştığı müstesna günler olduğunu belirtti. 

Ülke gündemine değinen Yavuz, "Hepimizin bildiği gibi ülkemizin dört bir etrafı ateş çemberi haline getirilmiştir ve 150 yıldır İslam dünyası kan ve gözyaşıyla yoğrulmaya devam ediyor. Ne hikmetse ölenler hep Müslümanlar olmuştur. Demokrasi ve insan hakları getirmek vadiyle girilen Ortadoğu, bugün itibarıyla eski günlerini arar hale gelmiştir" diye konuştu.

"Türkiye’de yaşayan 79 milyon vatan evladının gidecek ikinci bir adresi yoktur" diyen Yavuz, şunları kaydetti:

"Ümmetin son kalesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Gördüğünüz gibi Müslümanlığın ve mazlumların sığınabildiği ikinci adresleri Türkiye'dir. Ancak Türkiye’de yaşayan 79 milyon vatan evladının ikinci adresi yoktur. O yüzden hepimiz bu konuda hassas ve duyarlı olmayı mutlak suretle başarmalıyız. Devletin varlığını, iyiliğini, kötülüğünü tartışabiliriz. Eksikliklerini ve kusurlarını tartışabiliriz. Ama olmamasının ne demek olduğunu Irak'a Suriye'ye bakın o zaman bugünleri eleştirdiğimiz ve kusurlu gördüğünüz devletin ne kadar büyük bir nimet olduğunu daha iyi tahmin ederiz. Bu şu anlama gelmiyor, elbette biz mutlak suretle ben dahil olmak üzere eleştirmeliyiz ki geliştirmeliyiz. Hatalarımızı, kusurlarımızı görmemezlikten gelmemeliyiz ama bu yok etme anlamına asla gelmemelidir."

Yavuz, "İnşallah bu ilde vatandaşımızı tehdit eden, onun yaşam hakkı dahil olmak üzere hürriyetlerden istifade etmesini engelleyen her türlü engelle etkin bir mücadele vereceğiz. Bu mücadeleyi yaparken hukuk içinde bir mücadele yapacağız. Biz elbette terörist değiliz. Devletin çarkı hukuka uyması vesilesiyle yavaş işler, ama mutlaka işler. Hukuku mutlaka işleteceğiz. Bu ilde huzur ve güvenliği temin edeceğiz. İnsanlar hak arama yol ve yöntemlerini şiddete bulaşmadıkları sürece sonuna kadar kullanırlar. Ama şiddette bulaşan hiçbir hak arama yöntemini mazlum görmemizi hiç kimse beklemesin. O nedenle değerli kardeşlerim, şu ümmetin son kalesi Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkalım. Eşit vatandaşlar olarak bu ülkeyi birlikte inşa edelim, birlikte geliştirelim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin son yıllarda başta askeri teknoloji olmak üzere eğitimden sağlığa sessiz bir devrim yaşandığını aktaran Yavuz, "Bizler içinde yaşadığımız için bu değişim ve dönüşümü tam da idrak edemedik. Ama yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz Türkiye'ye geldiklerinde bu görüş ve düşüncelerini daha net bir şekilde sizlere ifade ettiklerini açıkça biliyorsunuz. Gelin bu pastayı büyütelim, gönül coğrafyamıza sahip çıkalım" dedi.

Programa, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, İl Garnizon Komutanı İsmail Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Yavuz ve beraberindekilerin Muş Belediyesi, İl Garnizon Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı çocuk evleri ile şehit korucu Şükrü Akdemir'in ailesi ziyaret etmesiyle son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.