Muş

Muş'ta karpuz ve kavun hasadı devam ediyor

13:56 29 Eylül 2015
Muş'ta karpuz ve kavun hasadı devam ediyor

Muş'ta üreticiler tarafından ekilen kavun ve karpuzların hasadı devam ediyor.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş Ovası'nda üretilen kavun ve karpuzun, il ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen çok sayıda ailenin, Muş'ta kiraladıkları tarlalarda karpuz ürettiğini belirten Çolakoğlu, "18 bin dekar alanda ekim yapan çiftçiler, 60 bin ton kavun ve karpuz elde etti. Mahsul genel olarak büyük şehirlere gönderildi" dedi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden gelerek karpuz eken İbrahim Ateş, bölgede en güzel karpuzun Muş Ovası'nda yetiştiğini söyledi.

Mevsimin son kırımı yaptıklarını hatırlatan Ateş, elde edilen karpuzları genel olarak Hatay, Adana, İzmir, Bursa ve İstanbul gibi büyük şehirlere gönderdiklerini anımsatarak şöyle konuştu:

"Türkiye'de sezon olarak diğer bölgelerdeki karpuzların tükenmesinden sonra burada karpuz hasadı başlıyor. Bu yıl havaların yağışlı geçmesi nedeniyle verimli bir yıl geçti. Muş Ovası'nda bu yıl 2 bin dekar alanda karpuz ekimi yaparak, 18 bin ton karpuz elde ettik. Son karpuzların da kırımını yaparak Akdeniz Bölgesi'ne gönderdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.