Muş

Yaşlılar Günü

12:08 01 Ekim 2015
Yaşlılar Günü

Muş Valisi Yavuz, mesaj yayımladı

 Vali Seddar Yavuz, 1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, "Yılların birikimi ve tecrübesiyle bizlere yol gösteren, sonsuz sevgi ve sabırla bizleri yetiştiren, toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlılarımızı, tarihin her döneminde milletimiz, el üstünde tutup baş tacı etmiştir" dedi.

Aslında "yaşlılar" demekten ziyade, "koca bir yaşamı geride bırakmış, birçok şeyi deneyerek öğrenmiş, acı tatlı yılları geride bırakmış tecrübeli saygıdeğer büyükler" demenin daha anlamlı olacağını belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Tarihin her döneminde milletimiz, yaşlılarını el üstünde tutup baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır. Bununla birlikte bizler atalarına, anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Nitekim Peygamber Efendimiz de bir hadislerinde 'Bereket büyüklerimizin yanındadır. Küçüklerimize şefkat, büyüklerimize hürmet göstermeyen bizden değildir' buyurmuşlardır."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yaygınlaştırdığı yaşlı hizmetleri ve bu alanda sunulan hizmet kalitesindeki artışlarla, yaşlıların hizmete erişilebilirliğin sağlandığını bildiren Yavuz, bu alandaki yenilik ve hizmet sunumundaki iyileşmelerin, hem devletin hem de toplumun yüzünü ağartacak uygulamalar olduğunu belirtti.

Yavuz, "Bizler başta yaşlılar, engelliler, şehit yakınları ve gazilerimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerine, devletin şefkatli elini hissettirmek için onların sorunlarını ve sıkıntılarını her daim içimizde hissederek, çözme arzusu içerisinde olacağız. Toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimizin Yaşlılar Günü'nü kutluyor, tüm yaşlılarımıza sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.