Muş

Muş'ta seçim güvenliği toplantısı

11:38 10 Ekim 2015
Muş'ta seçim güvenliği toplantısı

 Muş’ta seçim güvenliği toplantısı Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Yavuz, Valilik Salonundaki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 1 Kasım’da yapılacak 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nin huzur ve güven içerisinde geçmesi için gerekli tedbirlerin alındığını ve halkın seçimlere katılımını engelleyecek herhangi bir olumsuzluğa izin verilmeyeceğini söyledi.

Demokrasinin, siyasi partiler olmadan, seçimsiz, sandıksız ve halkın katılımı olmadan götürülecek bir rejim olmadığını aktaran Yavuz, şunları kaydetti:

"Demokrasilerde en önemli kantar, elbette ki milletin kantarıdır yani sandıktır. Dolayısıyla millet iradesinin sandığa tam yansıyabilmesi için devlet olarak, Valilik olarak, almamız gereken tüm tedbirleri alıyoruz. Sadece Muş Valiliği olarak değil, tüm Türkiye’de seçmenin iradesinin sandığa tam olarak yansıması bakımından alınması gereken tedbirlerin hepsini alacağız. Seçme ve seçilme hakkı kişilerin en temel hak ve özgürlüklerinden olup, anayasa ile güvence altına alınmıştır. Anayasa ile güvence altına alınan bu hakların kullanılmasının yolu güvenli bir ortamda yapılacak seçimlerden geçmektedir. Bizim yasalarla tayin edilen görevimiz ise seçim takviminin başladığı andan itibaren sandıkların seçim kurullarına teslim edilmesine kadar geçen sürede seçim güvenliğini sağlamaktır.”

Yavuz, bu süreçte siyasi parti temsilcilerinin, milletvekili adaylarının öncelikle Muş’un menfaatleri için çalışacaklarına inandığını belirterek, "Seçimlerde rekabetin, birbirine tahammül ve karşılıklı saygı içinde yürütüleceğini umuyoruz. Siyasi partilerimizin ve adaylarımızın bu süreçte uyması gereken bir takım kurallar var. Seçimlerin güvenliğinin alınması, huzur içerisinde yapılması için her türlü tedbiri aldığımızı ve alacağımızı bir kez daha paylaşmak istiyorum" İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.