Muş

Muş'ta öğretmen ve öğrencilere bilgisayar dağıtıldı

16:24 05 Kasım 2015
Muş'ta öğretmen ve öğrencilere bilgisayar dağıtıldı

Muş'ta Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Fatih Projesi kapsamında, TOBB Sosyal Bilimler Lisesinde 120 öğrenci ile 4 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.

Okulda düzenlenen törende konuşan Vali Seddar Yavuz, son 10 yılda ülkede her alanda büyük devrimler yapıldığını, özellikle sosyal ve ekonomik alanda ciddi gelişmelerin elde edildiğini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin son 10 yılda her alanda büyük devrimler başardığını, milli gelir ve eğitim başta olmak üzere çok ciddi kaynaklar aktarıldığını belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Ülkemizin her bir köşesinde modern eğitim tesisleri kurmuş ve bunları teknolojik altyapıyla donatmıştır. Fatih Projesi de aslında bizi dünyayla yarıştıracak, çok önemli bir bilişim hamlesi, hatta devrimdir. Ulusların birbiriyle yarışlarındaki en önemli araçlardan biri şüphesiz eğitimdir. Eğer eğitim sistemlerini tartışmaz, insanları çağın gereklerine göre yetiştiremezseniz, o zaman sömürülen, sürekli aşağılanan toplumlar haline gelirsiniz. O yüzden hür ve bağımsız olmanın bir başka yolu da elbette bilgiye ulaşmak bilgiyi kullanan değil, bilgiyi üreten toplum olmaktır." 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine biraz daha pozitif ayrımcılık yaparak, bu bölgelerde tablet ve daha fazla akıllı tahtalar kurulduğuna dikkati çeken Yavuz, şöyle konuştu:

"Ben Uşak Valisiyken görev yaptığım dönemle şimdiki rakamları kıyasladığımda, Uşak'a göre neredeyse iki kat daha fazla tablet ve akıllı tahta kurulduğunu görüyorum. Açıkçası bundan da fevkalade mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Biz insanımıza bakarken Hakkarili, Edirneli, Antalyalı, Trabzonlu diye bakmıyoruz. Biz bin yıldır bütün insanlarımıza aynı gözle ve aynı değerle bakıyoruz o yüzden biriz ve beraberiz. Bakın Suriye'den kaçıp gelenlerin sığınacakları tek ülke Türkiye. 1990'lı yıllarda Kuzey Irak'tan kaçan Kürtlerin sığınıp, barındığı yer yine burası. Boşnakların, Çeçenlerin, Afrika'dan kaçıp gelenlerin doyduğu yer burası. Bu topraklar herkesin barınabildiği, herkesin iş aş sahibi olabildiği topraklar. O yüzden ben diyorum ki 78 milyon vatan evladının ikinci bir adresi yoktur. Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu'nun, hatta Afrika'nın ikinci adresi Türkiye'dir. Gelin biz ikinci adres aramayalım. Çünkü ikinci adresinizin olmayacağını asla aklınızdan çıkarmayın."

- "Deli gömleğini asla giyinmeyin"

Fikir sahibi olamayanların ideolojilerinin, deli gömleği giyinmekle eşdeğer gördüğünü kaydeden Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

"O yüzden deli gömleği asla giyinmeyin. Bu ülkenin en büyük sorunu insanların fikir sahibi olmadan, ideoloji sahibi olmasıdır. Bizler, sizlerin eline molotof, silah değil, akıllı tahta veriyoruz. Nitekim şu anda Muş Varto'da doğmuş Isparta valimiz, Bulanık doğumlu Osmaniye valimiz var. Gelin İstanbul valisi de siz olun, bakan, cumhurbaşkanı olun. Bunun önünde hiçbir engel yok. Nitekim, Kürt kökenli cumhurbaşkanlarımız, genelkurmay başkanlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz ve her kademede insanlarımız var." 

Yavuz, 7-18 yaş arası hata yapan insanların, çoğu zaman bütün hayatlarının mahvolduğunu söyleyerek, "O yüzden, bu yaşlar mevduat biriktirme yaşları. Kendinize yatırım yapacaksınız, kendinizi iyi geliştireceksiniz, iyi eğiteceksiniz, donanımlı hale geleceksiniz. Ondan sonra da bu donanımımızı ömür boyu kullanacaksınız" dedi.

Öğrencilere seslenen Vali Yavuz, "Sevgili çocuklar, buralara seçilerek geldiniz. O yüzden kendinizi harcamayın. Ailenize, toplumunuza faydalı insanlar olun. Medeniyetinizi, kültürünüzü öğrenin, dininizi mutlaka öğrenin. Biz iyi insan peşinde koşuyoruz. Bu ülkenin yaptığı en iyi şey, başarılı insan peşinde koşmasıdır" sözlerine yer verdi. 

Yavuz'un konuşmasının ardından, öğrencilere tablet dağıtıldı.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.