Muş

Muş Ovası sular altında kalmayacak

16:27 22 Kasım 2015
Muş Ovası sular altında kalmayacak

Her yıl sel felaketinin yaşandığı Muş ovasında 119 km uzunluğunda bulunan Karasu nehrinin ıslah edilmesiyle birlikte sel felaketleri son buldu.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılında başlatılan Karasu ıslahı projesinde son etap çalışmaları devam ediyor. 

Yapılan ıslah projesi ile birlikte nehir yatağına 5 yeni köprünün yapıldığını belirten Devlet Su İşleri (DSİ) Muş Şube Müdürü Mehmet Yılmaz, uzunluğu 119'dan 64 kilometreye düşürülen ıslah projesinin 200 milyon liraya mal olacağını söyledi.

İlkbahar mevsiminde aşırı yağış ve karların erimesi sonucu sel felaketleri yaşandığını hatırlatan Yılmaz, ıslah projesiyle birlikte sorunların çözüldüğünü ifade etti.

Yılmaz, "Her yıl sel felaketlerinin yaşandığı Muş ovasında uygulanan proje ile sorun çözüldü. Karasu nehrinin ovada yaşattığı sel felaketleri, tarım arazilerine, Karasu nehrine yakın köy ve evlerin sular altında kalmasına neden oluyordu. Bu sel felaketi, çiftçilerin ve köylülerin çok büyük maddi zararlara uğramasına neden oluyordu. Aynı zamanda bu ıslah projesi ile birlikte nehir yatağı üzerine 5 adet yeni köprü yapılarak grup köy yollarının bağlantısı sağlandığı gibi, çiftçilere de kolaylık sağlanacak" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.