Muş

Muş Belediyesi'nin elektrik borcu 2 milyon lirayı buldu

17:28 26 Kasım 2015
Muş Belediyesi'nin elektrik borcu 2 milyon lirayı buldu

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, belediyenin yaklaşık 2 milyon liralık elektrik borcunun bulunduğunu söyledi.

Başkan Asya, Van Gölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ) Muş Şube Müdürü Eşref Şentürk ile bazı incelemelerde bulunmak üzere Muş'a gelen VEPSAŞ Müdürü Murat Taş'la bir araya geldi.

Göreve geldikten sonra belediyenin VEDAŞ'a birikmiş elektrik borcunu periyodik olarak ödemeye çalıştıklarını ifade eden Asya, ancak cari ödemesinde sıkıntı çektiklerini hatırlattı.

Asya, şöyle konuştu:

"Şu anda 2 milyon liraya yakın bir borç birikmiş. Bu açıdan idareyi, bu borcu tekrar bir yapılandırma yapılmak suretiyle ödemek istediğimizi bildirmek için ziyaret ettik. Ancak şirket özelleştiği için kendilerinin sıkıntıya girmelerine gönlümüz razı olmaz. Belediyenin imkanlarını göz önünde bulundurmak suretiyle İnşallah ortak bir paydada buluşacağız. Sularımızın ekseriyetini motorlarla temin etmememizden dolayı, elektrik faturalarımız oldukça kabarık gelmektedir. Bu anlamda hesaplarımızın sıkı yapmak suretiyle ilgili arkadaşlarımızla bir araya geldik. Ortak bir payda da buluşup, ödemelerimizi kaldığımız yerden yapacağız."

VEPSAŞ Şirket Müdürü Taş ise yaklaşık 5-6 aydır görevi yürüttüğünü, belediyelerin borçları konusunda çalışmalar yaptıklarını ve belli bir destekle ödeme yapmalarını sağlayacaklarını ifade etti.

Bölgede 25 belediyenin durumuyla yakından ilgilendiklerini hatırlatan Taş, şöyle konuştu:

"Bana göre bölgemizde vatandaşlarımız su paralarını zamanında yatırdıkları takdirde belediyelere bu kadar sıkıntı olmaz. Belediyeler rahat bir şekilde bu elektrik paralarını öder ve sistemde çalışır. Bütün yatırımlarını ve işletme faaliyetlerimizi sahada vatandaşlardan, belediyelerimizden, resmi kurumlarımızdan aldığımız paralarla yapabiliyoruz. Tahsilat yapmadığımız zaman maalesef hizmetlerimize yansıtılıyor. Bu yatırımlarımızı yapamıyor, personel maaşlarını geç ödeme sıkıntısı yaşıyoruz. Sağ olsun başkanımız geldi ve bizi ziyaret etti. İnşallah ortak bir noktaya varırız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.