Muş

Vali Yavuz, Muş Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi

11:23 27 Kasım 2015
Vali Yavuz, Muş Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi

 Vali Seddar Yavuz, Muş Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

Vali Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sebahattin Eke, Muş Anadolu Lisesi Müdürü Kasım Gür ve okul idarecileri tarafından okul girişinde karşılandı.

Yavuz, yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretimin ilin öncelikli konuları arasında yer aldığını söyledi.

Bu nedenle eğitim altyapısını ve fiziki şartlarını tamamlamak için çalışmalarımıza hız verdiklerini anlatan Yavuz, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini inşa edeceğimiz idealist eğitimcilerimizle, öğrencilerimize bu düşüncemizi aktarmamız, başarılı öğrenciyi değerler eğitimiyle donatarak, medeniyet hissiyatı gelişmiş nesiller yetiştirmeliyiz. Gençlerimizi yetiştirirken sadece başarıyı kıstas olarak almıyoruz. Bunun yanında değerler eğitimini en iyi şekilde almış, başta kendisine, sonra ailesine, vatanına, milletine faydalı insan yetiştirmek hedefimizdir. İstediğimiz mesleklerden ziyade çocuklarımızın severek yapabilecekleri, kendilerine ve memleketine faydalı olabilecekleri işleri yapmalarıdır."

Osmaniye valisinin Bulanıklı, Isparta valisinin Vartolu olduğunu belirten Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşına mevki verirken, memleketine, etnik kökenine bakmadığını, ayrımcılık yapmadığını ifade etti.

Yavuz, "Bunu sakın aklınızdan çıkarmayın. Yeter ki siz isteyin, başarılı olacağınız, muhataplarınızı memnun edecek meslekleri icra edin. Sizler, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacaksınız. Bu büyük ülke, geleceğinizi yaşayacağınız büyük Türkiye'dir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu mesleklerde hepinizin en iyiler olarak görev almasını temenni ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

"Öğretmenlik aşktır, sevdadır, tutkudur. Öğretmenlik mesleğine ben böyle bakılması gerektiğini düşünüyorum" diyen Yavuz, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, milli ve manevi değerlerine bağlı, engin bir insan sevgisi ve şefkati, diğer yandan aynı şekilde tüm insanlığa aynı gözle bakan bir milletin mensubuyuz ve böyle bir gençliği karşımızda görmek istiyoruz. Bu neslin yetişmesinde en büyük görev siz değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Görevlerinizde hepinize başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.