Muş

Muş'ta KOSGEB toplantısı

17:50 04 Şubat 2016
Muş'ta KOSGEB toplantısı

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Müdür Kenan Mergen, üyelerin dolandırıcı danışman firmaları hakkında dikkatli olması uyarısında bulundu.

Muş'ta KOSGEB toplantısı yapıldı.

Telefon dolandırıcıları KOSGEB adına zaman firmaları aradığı ihbarı aldıklarını ifade eden Mergen, kesinlikle firmaların buna itibar etmemesi gerektiğini ifade etti.

Mergen, şunları kaydetti:

"KOSGEB destekleriyle ilgili bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Ayrıca resmi internet sitemizde duyurularda bulunuyoruz. Hiçbir firma yetkilisini arayarak 'gelin size para vereceğiz, destek vereceğiz' demeyiz. Desteklerimizle ilgili detaylı bilgiler internet sitemizde bulunmaktadır. Ayrıca bilgi almak isteyenler il müdürlüğümüze gelip uzmanlarımız tarafından bilgilendiriliyor. Telefonla arayarak 'bu kadar destek vereceğiz, bu kadar para verin' diyenlere de itibar etmeyin. KOSGEB adı altında dolandırılan birçok firma var. Siz de bunlardan biri olmayın”

Bir araya gelen sektörlere 300 bin lira hibe vereceklerini hatırlatan Mergen, bunun dışında geri ödemeli faizsiz 700 bin lira verdiklerini ve imalatçılara ise bin lira verdiklerini söyledi.

Muş’ta bu destekten yararlanan bir tek firmanın olduğunu ve daha fazla üyelerin ortaklık modelinden yararlanmasını istediklerini hatırlatan Mergen, "Bu Proje ortağı işletmelerin bir kısmı kendilerini feshederek ortaklardan birinin bünyesinde birleşmesi gerekmektedir. Ayrıca, proje başvurusunda, işbirliği-güç birliği amacıyla en az 5 işletmenin bir araya gelmesi şartı aranır" dedi.

Toplantıya, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şentürk ve firma temsilcileri katıldı

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.