Muş

Kuşlar için plastik bidonlardan yuva yaptılar

15:31 12 Şubat 2016
Kuşlar için plastik bidonlardan yuva yaptılar

Muş Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğrencileri, kuşların soğuk hava koşullarından etkilenmesini önlemek amacıyla plastik bidonlardan yaptıkları yuvayı içindeki yiyeceklerle doğaya bıraktı.

Öğrenciler, plastik bidon ve benzeri malzemelerden yapılan yuvaların üzerine "ekmek nimettir, çöp değildir" sloganları yazarak, yiyecek bulamayan hayvanlar için mahalle ve sokaklarda duvarlara astı.

Okul Müdürü Sabire Öncel, yaptığı açıklamada, imkanlar dahilinde öğrencilerle birlikte bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
Çevreye duyarlı, doğayı seven çocuklar yetiştirmek istediklerini anımsatan Öncel, öğretmen ve öğrencilerinin çevreye örnek olmaları gerektiğini belirtti.

"Kış mevsimi olduğu için kuşların hem soğuktan korunması hem de aç kalmalarını önlemek amacıyla böyle bir proje geliştirdik" diyen Öncel, "Minik öğrencilerimiz yuvaları keyifle boyadı, süsledi. Yuvalara yiyecek de koyan öğrencilerimiz, kuşlar için evleri okul bahçesindeki duvarlara astık. Bir yandan ekmek israfına katkı sağlıyoruz bir diğer yandan da dondurucu soğuklarda yem bulamayan kuşlara yem veriyoruz" ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.