Muş

Muş'ta karla mücadele çalışması

17:15 19 Şubat 2016
Muş'ta karla mücadele çalışması

Muş'ta cadde ve sokaklardan toplanan karlar, kamyonlarla taşınarak Karasu Nehrine dökülüyor.

Kentte bir süredir etkili olan kar nedeniyle belediye ekipleri yoğun bir çalışma yürütüyor. Belediye Başkanı Feyat Asya, yaptığı açıklamada, il merkezinden topladıkları günde yaklaşık 200 kamyon karı Karasu Nehri'ne döktüklerini belirtti.

Kar yağışının etkili olduğu ilk günlerde günde 400 kamyon kar taşıdıklarını ifade eden Asya, şöyle konuştu:

"Şu anda ise Karasu Nehrine 200 kamyon kar döküyoruz. Çok yoğun bir kar yağışı yaşandı. Bu da belediyemize ciddi bir maliyet getirdi. 30 Aralık'tan 10 Ocak'a kadar ortalama günde 400 kamyon şehir merkezinden kar taşıyorduk. Şu anda da kar taşıma işlemlerimiz devam ediyor. İstasyon, Erzurum, Hürriyet ve Cumhuriyet caddelerindeki kar taşıma işlemlerimiz tamamlandı. Ancak mahallelerdeki ara sokaklarda kar taşıma çalışmalarımız sürüyor."

Bu yıl karla mücadeleye 2 milyon liranın üzerinde harcama yapıldığını bildiren Asya, yoğun kar yağışının yaşandığı ilk günlerde belediyenin araçlarının yetersiz kaldığını ve bu nedenle 10 günlüğüne kamyon ve 40 iş makinesi kiraladıklarını anımsattı.

Asya, "Kendi araç parkımıza da 5 kamyon, 2 loder ve küçük hizmet araçları aldık. Araç kiralama, yakıt ve personel giderleri belediyemize 2 milyona mal oldu. Makine parkımızı bu yıl biraz daha güçlendirmeye çalışacağız" dedi.

Karasu Nehri'ne dökülen karın, Fırat Nehri ve Keban Barajına hayat verdiğini sözlerine ekleyen Asya, suya döktükleri karların Keban Barajı'nın dolmasına büyük katkı sağladığını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.