Muş

"Barış, Huzur ve Kardeşlik İçin Yeni Türkiye" paneli

00:59 27 Mart 2016
"Barış, Huzur ve Kardeşlik İçin Yeni Türkiye" paneli

Muş Platformunca "Barış, Huzur ve Kardeşlik için Yeni Türkiye" konulu panel düzenlendi.

Gazeteci yazar Fatih Tezcan, Muş Öğretmenevi'nde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Türklerle Kürtlerin kardeş olduğunu vurguladı.

Türkiye üzerinde birtakım oyunlar oynanmak istediğini dile getiren Tezcan, Gezi Parkı odaklı olaylarla, 6-8 Ekim'de yaşananlara dikkati çekti.

Tezcan, "2013'te Çözüm Süreci yok muydu? Gezi sırasında PKK var mıydı? Onu istediler. Proje oydu. Gezi yarım kalmıştır. 6-8 Ekim Kobani olayları yarım kalmıştır. Bunu söyleyen ben değilim, Selahattin Demirtaş. Ne zaman ki, gezi sırasında olaylar oldu bir anda PKK projesi çöktü" ifadelerini kullandı.

Kobani'yi DAEŞ'in elinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurtardığını ifade eden Tezcan, "Kobani'den IŞİD defedildi. Kimler kurtarıldı? Kürtler. Kobani'deki Kürt kardeşlerimiz Türkiye'ye alındı. Şu anda PKK o kadar hain ve nankör ki kendileri IŞİD'ten etek giyip kaçarken, Kürt kardeşlerimizi kurtaran devlete saldırıyorlar. İşte tam burada bağrımız, yüreğimiz yanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Siyasetçi Savcı Sayan da Türkiye'yi yok etmeye, vatandaşları birbirine düşürmeye çalışan odaklar olduğunu belirterek, "Kürt-Türk bunlar bahane, bunlar Kürt'ün ve Türk'ün, Kur'an'ın, Peygamber'in düşmanıdır, Ortadoğu'daki Müslümanların, halkların düşmanıdırlar. Ortadoğu'daki petrolü bunlar alıyor. Ortadoğu'da Araplar, Kürtler, Ezidiler, Türkler, Türkmenler ve oradaki tüm insanlar kavga ediyor. Peki bu insanlara silahları kim veriyor? Amerika, İngiltere, Fransa ve İsrail veriyor. Peki, mermiyi, barutu kim veriyor. Onlar veriyor." diye konuştu.

Kürt-Türk herkesin adalet önünde eşit olduğunu dile getiren Sayan, "Bırakın bu ülke birleşsin, zengin olsun. Bu işler tankla, topla olmaz. Biz dimdik ayakta duracağız. Birbirimizi, vatanımızı namusumuzu koruyacağız." dedi.

Panele Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Memur-Sen Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.