Muş

Muş'ta resim sergisi

15:24 03 Mayıs 2016
Muş'ta resim sergisi

Muş Valiliği tarafından yürütülen "okullarda şiddet, kötü alışkanlıklar ve çevresel riskleri önleme ve azaltma" eylem planı kapsamında resim sergisi açıldı.

Öğretmenevinde açılan sergide konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz, uyuşturucuyla mücadele kapsamında okul önlerinde tedbirler alındığını belirterek, okul önlerinde okullarla ilişiği olmayanlara idari para cezası kestiklerini söyledi.

Alınan tedbirlerde başarılı olduklarını ifade eden Vali Yavuz, gençlerin uyuşturucu konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Vatandaşların uyuşturucuya karşı hassas olmasını isteyen Yavuz, şunları kaydetti:

"Muşlu kardeşlerimizi, bu konuda hassasiyetli olmaya, gençlerimizle ve çocuklarımızla yakından ilgilenmeye davet ediyorum. Doğurmak marifet değil, çocuğuna sahip çıkmak marifettir. O yüzden anne ve baba olmak bir sorumluluktur. Bu sorumluluğu herkesin yerine getirmek için azami gayret göstermesi lazım. Bunu devletten beklemekle sorun çözülemez. Bu şehirde yaşayan 408 bin kişi, sorumluluğun bilincinde olması lazım. Biz de valilik olarak, devlet olarak her türlü tedbiri almaya kararlıyız."

80 eserin yer aldığı sergide, uyuşturucu ve madde kullanımının zararlarına dikkat çekildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.