Muş

Muş'ta kompozisyon yarışması

17:00 20 Mayıs 2016
Muş'ta kompozisyon yarışması

Muş'ta, "Hayalimdeki Muş" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinliğe katılan Muş Valisi Seddar Yavuz, yaptığı konuşmada, duygu ve düşünceleri ifade etmenin yollarından bir tanesinin yazmak olduğunu belirterek, her insanın okuma ve yazmayı geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Muş'un değerleri ve yetiştirdiği insanlara ilişkin bir araştırma yaptıklarını ifade eden Vali Yavuz, şöyle konuştu:

"Dünden kopuk olmamız mümkün değil. Çünkü biz 1923'te doğmuş bir millet değiliz, biz tarihleri, çağları aşan bir milletiz. Kendimizi dar alanlara hapsetmek bizim için sağlıklı bir yaklaşım değil. O nedenle tarihle bağınızı mutlak suretle geliştirmenizi özellikle rica ederim. Medeniyetinizi mutlak suretle öğrenmenizi tavsiye ederim. Eğer medeniyetinizi öğrenmezseniz sığ kalırsınız, sığ kaldığınız zaman da etkili olamazsınız."

Yaşanan asimilasyondan suretle sıyrılmak gerektiğini belirten Yavuz, "Sizden ricam lütfen kendinizi dar kalıplara sıkıştırmayın. Biz, herkese gövde olabilecek, herkese adalet götürebilecek bir geçmişe sahibiz. Kendimizi dehlizlere sokmayalım ve tarihimizi 100 yıldan ibaret saymayalım, bizim tarihimiz 100 yıldan ibaret değil." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere bilgisayar ve fotoğraf makinesi hediye edildi.

Törene, Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Zeliha Uyar ve Milli Eğitim İl Müdürü Cevdet Arslan katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.